Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovit de Occident în călcâiul lui Ahile, Vladimir Putin iese la atac: 'Restricțiile asupra prețului țițeiului rusesc pot avea consecințe grave!'

Ukraine Today
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin, într-o convorbire telefonică cu premierul irakian Mohammed Sudani, a declarat despre posibile consecințe negative grave pentru piața globală de energie în legătură cu încercările țărilor occidentale de a impune restricții asupra prețului petrolului rusesc.

"Ambele părți au oferit o evaluare pozitivă a activității comune cu participarea Rusiei și Irakului în cadrul OPEC Plus, care permite asigurarea stabilității pieței mondiale a petrolului", a declarat serviciul de presă al Kremlinului, citat de Interfax.

"Situația a fost abordată și în legătură cu încercările mai multor țări occidentale de a impune restricții asupra costului țițeiului din Rusia. Vladimir Putin a subliniat că astfel de acțiuni contravin principiilor relațiilor de piață și sunt de natură să conducă la consecințe grave pentru piața globală de energie", se arată în raport.

Acesta notează că, în timpul conversației "a fost declarată natura tradițional prietenoasă și constructivă a cooperării ruso-irakiene, a fost exprimată o atitudine reciprocă față de dezvoltarea sa progresivă ulterioară în diferite domenii". O atenție deosebită este acordată perspectivelor de extindere a relațiilor comerciale și economice.

"În timpul schimbului de opinii în legătură cu escaladarea tensiunilor în nordul Irakului, președintele Rusiei a vorbit în favoarea soluționării problemelor emergente prin mijloace politice și diplomatice", a declarat serviciul de presă.

Potrivit acesteia, s-a convenit continuarea contactelor la diferite niveluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.