Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ! Un oficial din Madagascar dă cărțile pe față în cazul lui Radu Mazăre: Cum poate fi adus în țară fostul primar, dat în urmărire internațională

www.romaniatv.net
Radu Mazăre Madagascar

Dat în urmărire internaţională, Radu Mazăre primește o lovitură chiar din țara în care s-a refugiat. Potrivit unui oficial, fostul primar NU a cerut azil politic în Madagascar, aşa cum anunţase.

Consulul general onorific la Bucureşti spune că Ministerul de Externe din Madagascar a cerut oficial mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Radu Mazăre, pentru a demara procedurile împotriva lui. Aşa că, în câteva luni, Mazăre ar putea fi expulzat din Madagascar sau extrădat.

Citește și: Planul SUPREM al ministrului Justiției, devoalat de un senator: Ce strategie pune la cale Tudorel Toader pentru 'a scăpa' de Laura Codruța Kovesi

Radu Mazăre, dat în urmărire internaţională după ce pe numele sau a fost emis în lipsa un mandat de arestare, a devenit o prioritate pentru Ministerul de Externe din Madagascar. Fostul edil a fugit în exotica insulă din Oceanul Indian şi a anunţat că nu se mai întoarce în ţară. Revoltat că are prea multe dosare penale, a susţinut că a cerut azil politic în Madagascar, dar consulul onorific îl contrazice.

Mai mult, Ministerul de Externe din Madagascar a pornit procedurile judiciare împotriva românului.

Citește și: Tăriceanu, reacţie FURIBUNDĂ la discursul şefei DNA: 'Kovesi nu vede BÂRNA din ochiul ei...'

Înainte de Crăciun, Radu Mazăre le-a cerut autorităţilor din Madagascar să îi dea un permis de şedere de lungă durată. Pe lângă un paşaport nou, Mazăre a prezentat şi un contract de muncă încheiat cu firmă pe care ar controla-o şi care deţine în zona un hotel. De atunci, refuză să vorbească despre cazul său. La fel refuză şi fratele lui Mazăre, Alexandru, fostul senator PSD, întors în ţară după ce a fost la rândul său în Madagascar, anunță Știrile Pro TV.

Consulul general onorific al Madagascarului la Bucureşti avertizează că sunt trei variante de rezolvare a situaţiei lui Radu Mazăre: el ar putea fi expulzat din Madagascar, dar nu către România, ci către un stat învecinat, cel mai probabil Mauritius. Poate fi extrădat, dar numai prin decizie a judecătorilor, şi a treia variantă: poate fi tolerat pe teritoriul statului dacă dovedeşte că temerile lor faţă de justiţia din România sunt justificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.