DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Lovitură a oamenilor legii pentru un greu din politică: Rămâne la puşcărie

judecator (1)

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, va rămâne în arest preventiv, au decis, luni, magistraţii Curţii de Apel Suceava, potrivit portalului instanţelor de judecată portal.just.ro.

Judecătorii Curţii de Apel Suceava au respins, luni, contestaţia făcută vineri de Florin Ţurcanu la sentinţa Tribunalului Suceava prin care acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influenţă. "Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată inculpatul Ţurcanu Florin, împotriva încheierii nr. 58 din 23 martie 2016, pronunţată de Tribunalul Suceava în dosar nr. 1255/86/2016. Obligă pe inculpatul Ţurcanu Florin la plata cheltuielilor judiciare către stat din contestaţie în sumă de 200 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 28 martie 2016", se menţionează în decizia instanţei.

Fostul şef al CJ Botoşani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Florin Ţurcanu pentru trafic de influenţă. Acesta este acuzat că, în perioada iunie 2013- septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ Botoşani, a pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea unui membru din familia lui Florin Ţurcanu, situat în municipiul Botoşani. Banii şi foloasele materiale provin de la omul de afaceri Marcel Bîrsan, administrator în drept sau în fapt al firmelor Cornell's Floor SRL, Omniutil SRL şi Tino Unitrans SRL. Acesta a construit casa, beciul, gardul, fosa septică, reţeaua de apă şi canalizare şi a executat lucrări de finisaje, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii termice, lucrări care se ridică la peste 272.000 de lei. La aceste cheltuieli se adaugă şi cele privind achiziţionarea unor aparate electrocasnice, precum televizor sau frigider, dar şi perdele şi o canapea. În schimbul execuţiei lucrărilor, Ţurcanu i-a promis lui Marcel Bîrsan că îşi va folosi influenţa dată de ascendentul funcţiei pe care o deţine, pentru a interveni asupra unor funcţionari publici din cadrul CJ Botoşani şi din cadrul primăriilor Avrămeni şi Dîngeni, în scopul de a-i determina să faciliteze atribuirea, prin încredinţare directă, a trei contracte de lucrări şi furnizare de bunuri către firmele Omniutil SRL şi Tino Unitrans SRL, precum şi efectuarea cu celeritate a plăţilor aferente acelor contracte.

De asemenea, Ţurcanu i-a promis lui Bîrsan că are influenţă şi că va interveni asupra membrilor comisiilor de licitaţie, funcţionari publici din cadrul CJ Botoşani cu atribuţii în materia achiziţiilor publice, pentru a-i determina să favorizeze firma Cornell's Floor SRL, în asociere cu alte firme sau ca şi subcontractant în cadrul unei asocieri, pentru câştigarea licitaţiilor publice astfel încât să-i fie atribuite contracte de execuţie lucrări a căror finanţare era asigurată din fonduri provenind de la Uniunea Europeană, bugetul de stat şi bugetul local, CJ având calitatea de autoritate contractantă. Procurorii DNA au dispus, tot marţi, şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Marcel Bîrsan, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.