Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ cu câteva zile înainte de alegeri: Donald Trump, reclamat pentru fraudă fiscală

donald trump par

Un mexican a anunţat duminică pentru AFP că a depus plângere împotriva candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump, pentru fraudă fiscală care a decurs din participarea sa la un proiect imobiliar nerealizat vreodată în Mexic. 

"Donald Trump nu a plătit nici măcar un peso fiscului mexican pentru operaţiuni de cumpărare-vânzare şi pentru veniturile obţinute din vânzarea anticipată" a complexului "Trump Ocean Resort Baja Mexico", a explicat Jaime Martinez Veloz, potrivit agerpres.ro.

Cristoiu, ATAC la Iohannis: 'A continuat să se HRĂNEASCĂ electoral din morții de la Colectiv'


Martinez Veloz este comisar pentru dialog cu populaţiile indigene ale Mexicului, dar afirmă că a depus plângerea în nume personal. Reclamaţia a fost depusă la Tijuana, oraş de frontieră cu statul american California, unde proiectul imobiliar ar fi trebuit să fie realizat. 

În 2006, societatea Irongate Capital Partners, cu sediul la Los Angeles, a demarat vânzarea unor apartamente de lux şi a unui hotel pe care afirma că voia să le construiască pe malul mării, împreună cu Donald Trump. Miliardarul american şi fiica sa, Ivanka, au realizat chiar un video clip promoţional în care declarau că vor să facă din acest complex "noul Los Cabos", după numele unui loc de vilegiatură mexican foarte apreciat de americani. 

Potrivit textului plângerii, vânzările au cunoscut un real succes, dar fiscul mexican nu a fost ţinut la curent despre nicio tranzacţie. 

În 2009, presa a anunţat că lucrările nu începuseră niciodată. 

Donald Trump s-a dezis atunci de proiect, argumentând că nu a făcut decât să-şi împrumute numele acestuia, ceea ce nu i-a împiedicat pe cumpărători să se simtă înşelăţi şi să depună plângere împotriva lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.