Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură cumplită pentru Simona Halep. Acuzarea a cerut majorarea suspendării

tennis365.com
simona halep

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) ar fi cerut la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) majorarea pedepsei pentru Simona Halep. Jucătoarea de tenis din România a fost suspendată inițial 4 ani, decizie pe care a atacat-o la Tribunalul de la Lausanne.

Între 7 și 9 februarie au avut loc audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep. În cele 3 zile, echipa Simonei a prezentat în fața judecătorilor argumente care să susțină ideea dopajului accidental, prin contaminarea unui supliment alimentar pe care l-a consumat în august 2022.

De cealaltă parte, acuzatorii, avocații și experții ITIA, au explicat de ce ei consideră că a fost vorba despre intenție. În acest context, au cerut majorarea pedepsei Simonei, conform Pro TV.

ITIA țintește suspendarea de 6 ani

Cel mai probabil, ei au cerut din nou suspendarea Simonei pentru 6 ani, așa cum au făcut-o și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions. Atunci, judecătorii au decis să dicteze 4 ani de suspendare pentru dubla câștigătoare de Grand Slam.

La Sport Resolutions, ITIA a argumentat că „dacă acuzațiile de dopaj cu roxadustat și referitoare la pașaportul biologic vor fi dovedite, există circumstanțe agravante care ar trebui să provoace Tribunalul să mărească perioada de suspendare peste cea standard de 4 ani, până la 6 ani”.

Cel mai probabil, reprezentanții ITIA au mers pe aceeași idee la TAS.

Simona Halp, discurs optimist

Simona Halep a fost suspendată pentru două încălcări ale regulamentului antidoping, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și suspiciunea că ar fi utilizat metode / substanțe interzise pe durata sezonului 2022, bănuială la care experții acuzării au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic.

Rămâne de văzut când va veni decizia TAS în cazul Simonei Halep. Vineri, la finalul audierilor, Halep a afirmat că „nu știe nimeni când va veni verdictul”.

„Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot”, a spus Halep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.