DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

LOVITURĂ dată de România: Va primi 502 milioane de euro, fonduri nerambursabile

bani euro

Romania va beneficia de fonduri nerambursabile in valoare de 502 milioane de euro, prin intermediului granturilor SEE (Spatiul Economic European) si Norvegiene din exercitiul financiar 2014 – 2012. Suma a fost majorata de la 306 milioane euro, in exercitiul financiar anterior. Potrivit noilor acorduri semnate intre cele doua tari, din suma alocata votr fi finantate domenii precum dezvoltarea locala si combaterea saraciei, imbunatatirea situatiei romilor, sanatate publica, inovare, mediu de afaceri si IMM-uri, sectorul ONG, cercetare si educatie, eficienta energetica, energie regenerabila si mediu, patrimoniu si schimb cultural, justitie, servicii corectionale si afaceri interne.

Citeşte şi: Cristian Ghinea, mesaj pentru Sebastian Ghiţă după ce l-a dat la DNA: 'Să fie cu 'La mulţi ani''

“Romania este prima tara care semneaza Memorandumurile de Intelegere pentru perioada de alocare 2014 - 2021 al acestor granturi. Am inceput negocierile in luna iunie a acestui an, acestea intinzandu-se pe o perioada de patru luni. Memorandumurile parafate azi stabilesc anumite criterii, iar detaliile vor fi stabilite in perioada urmatoare. Salut interesul deosebit pentru zona sociala, si ma refer aici la combaterea saraciei, precum si pentru zona justitiei. As da exemplu, ca proiect de finantare, instalarea de panouri solare in satele unde nu exista curent electric. Fondurile norvegiene vin in completarea celor structurale, dar as spune mai mult, in sensul ca fondurile norvegiene sunt la flexibile. Acum punem bazele sectoriale. Vom demara cat de curand posibil procedurile de acordare a finantarilor pentru proiectele ce vor putea primi finantare din aceste granturi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, citat de Agerpres.

Citeşte şi: Afirmaţii APOCALIPTICE ale magnatului Ion Ţiriac: 'E un GENOCID'

Granturile SEE si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele beneficiare si cele donatoare. In cadrul perioadei de programare 2009 - 2014, Romania beneficiaza, pana in 2017, de o alocare de 306 milioane de euro. Rata de absorbtie pe aceste fonduri era, la 1 august 2016, de 68%. Incepand cu 13 octombrie 2016, Romania va implementa cadrul financiar 2014 - 2021 al acestor fonduri, cu o alocare totala de 502,5 milioane de euro. Prin intermediul Granturilor SEE, proiectele derulate vor primi finantare in valoare de 275,2 milioane de euro, in timp ce prin Granturile Norvegiene exista fonduri de 227,3 milioane de euro. Romania a beneficiat si in perioada 2007 - 2009 de o alocare in cuantum de 98,5 milioane de euro, rata de absorbtie fiind de 77,7%. Programul a fost inchis oficial in data de 27 iunie 2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.