Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de grație dată de liderul mercenarilor Wagner: conducerea militară rusă cedează în fața lui Prigojin

occrp.org
Evgheni Prigojin

Liderul mercenarilor Wagner Evgheni Prigojin anunță că primește muniție de la conducerea Rusiei, asta după ce a solicitat acest lucru - totul într-un scandal public cu ministrul Apărării Serghei Șoigu și cu şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov.

"Astăzi, la ora 6, au anunțat că începe transportul de muniție. Cel mai probabil, trenul a început să se miște. Până acum, pe hârtie, dar, după cum ni s-a spus, actele principale au fost deja semnate”, a anunțat Evgheni Prigojin pe unul din canalele sale de Telegram afiliate grupului Wagner. „Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să facem acest lucru. Ai salvat sute, poate mii de vieți de tipi care își apără patria, le-ai dat ocazia să trăiască mai departe. Mamele și copiii lor nu vor primi sicrie cu trupurile lor. Multe mulțumiri celor care au făcut-o în diverse moduri - acelor cetățeni de rând care au făcut tot ce le-a putut, și celor care au exercitat presiuni și au luat decizii, inclusiv în înalte funcții. Și, bineînțeles, celor care au furnizat paiul pentru ca să înceapă să ne dea muniție. Mulțumesc. Mulțumesc baieti”, a mai spus Prigojin.

Ce a acuzat liderul Wagner

Liderul grupului paramilitar privat Wagner i-a acuzat marţi pe ministrul apărării, Serghei Şoigu, şi pe şeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, de privarea luptătorilor săi de muniţie şi de încercarea de a distruge Wagner, în prezent protagonistul principalelor progrese ruseşti în estul Ucrainei, ceea ce - în opinia sa - echivalează cu trădarea. De cealaltă parte, atât Kremlinul, cât și ministerul rus al Apărării au susținut că afirmațiile lui Prigojin nu sunt adevărate. Pe larg despre acest subiect aici!

Ca răspuns, liderul Wagner a postat pe canalele sale de Telegram poze cu luptători pro-ruși uciși de forțele  ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.