Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de imagine - PSD, negocieri cu reprezentanții ambulanțierilor revoltați: 'Trebuie să îndreptăm această nedreptate'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

O delegaţie a sindicatului ambulanţierilor a fost primită miercuri de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, concluzia discuţiilor fiind amendarea Ordonanţei 43/2020, în sensul acordării unui spor de risc personalului medical care a lucrat în linia întâi, în perioada stării de urgenţă.

Actul normativ va intra pe ordinea de zi a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor de miercuri şi va fi repartizat la Comisia de muncă, a anunţat deputatul Marius Budăi, fost ministru al Muncii, care a participat la discuţii.

"Am stabilit cu dumnealor să ne spună numărul aproximativ din cei 35% câţi sunt (cei care ar trebui sa primească sporul - n.r.), ca să-l avem ca fundamentare la amendament. Săptămâna viitoare, marţi, în comisie, vor fi invitaţi dumnealor la dezbatere. Vom avea amendamentul depus şi vom supune plenului pentru miercurea viitoare, astfel încât săptămâna viitoare domnul preşedinte să poată să promulge această lege, pentru că a ieşit şi a spus de acei 500 de euro. Am aflat astăzi cu surprindere că doar cei care au dovedit că au intrat cu o persoană confirmată cu COVID-19 vor beneficia de acest spor. (...) Trebuie să îndreptăm această nedreptate şi o vom face marţea viitoare", a declarat Marius Budăi, conform agerpres.ro.

Florin Cîțu, vești proaste pentru pensionari: acesta este scenariul realist


El a adăugat că o altă temă de discuţie s-a referit la statutul personalului operativ din Serviciul de Ambulanţă, care va fi reintrodus în dezbatere şi cu amendamentele depuse.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România, Gheorghe Chiş, a declarat că prin amendarea Ordonanţei 43 se repară o discriminare faţă de o categorie de personal care a lucrat în aceleaşi condiţii de risc.

"Îi mulţumesc domnului preşedinte Marcel Ciolacu. Am rămas surprins de disponibilitate şi de ceea ce dânsul încearcă să corecteze la Ordonanţa 43 care a fost făcută publică de preşedintele României, care, pentru personalul din Ambulanţă şi cel din sistemul de sănătate din linia întâi, în loc să aducă mulţumire, a adus un dezastru şi o nemulţumire, având în vederea că aplicabilitatea ordonanţei privind acest stimulent de risc este făcută foarte nemulţumitor pentru toţi colegii care au lucrat în perioada stării de urgenţă", a spus Chiş.

El a anunţat că, în urma discuţiilor, s-a convenit să fie aduse amendamentele necesare pentru a completa Ordonanţa 43/2020.

"Şi sperăm că vom reuşi să obţinem ca personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, care desfăşoară activitate în teren, să beneficieze de acest stimulent, nu doar cei care fac dovada confirmării că au intrat în contact cu un pacient conformat pozitiv. E aberant. De două luni de zile încercăm să corectăm lucrul acesta. Astăzi a fost o decizie care va rezolva această problemă. Medici asistenţi ambulanţieri care lucrează în teren să beneficieze de acest sistem, pentru că toţi au prestat activitate într-un domeniu de risc şi faptul că nu s-a făcut testarea la toţi pacienţii la care s-a intervenit în această perioadă. (...) Noi am fost împinşi în faţă, chiar şi fără materiale de protecţie, fără izolete, pentru că erau folosite de alte compartimente, ceea ce a făcut să avem şi două decese din rândurile noastre - eroii noştri. În memoria lor am adus o floare în faţa Parlamentului României", a mai spus reprezentantul sindical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.