Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de la Guvern: Viorica Dăncilă a dat OUG pentru mediu

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care se modifică reglementările privind eliberarea autorizaţiilor de mediu. Astfel, acestea vor trebui avizate anual şi nu vor mai avea valabilitate de 5 sau 10 ani, ca până în prezent.

„În prezent, actele de reglementare de mediu emise au valabilitate (în funcție de tipul de autorizație – n.red.) de 5 ani, respectiv de 10 ani, iar procedurile de emitere ale unor noi autorizații de mediu derulate de-a lungul ultimilor 10 ani (de la momentul aderării României la UE) au pus în evidență faptul că, pentru cele mai multe activități, condițiile inițiale de mediu nu au fost modificate și nici condițiile și modul de operare nu au impus modificări substanțiale ale actelor de reglementare”, transmit reprezentanții Ministerului Mediului.

Citește și: Decizia care lovește bine în RCS&RDS! Investigația în urma căreia a devenit pradă sigură

Prin actul normativ adoptat joi, se modifică OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, în sensul că valabilitatea autorizațiilor de mediu și a autorizațiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp, adică la 5 sau, respectiv, 10 ani.

„Aplicarea vizei anuale va crește eficiența și va simplifica activitatea de control al conformării activităților economice la condițiile de mediu, constituind o garanție în plus a respectării legislației în domeniu, în beneficiul sănătății cetățenilor”, se mai arată în comunicatul ministerului Mediului.

Citește și: Lovitură pentru titanul Telekom! Anunțul care zguduie din temelii compania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.