Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de PROPORȚII a DNA pentru Radu Mazăre: Procurorii cer majorarea pedepsei în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral

www.libertatea.ro
Radu Mazare ICCJ

DNA cere o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru Radu Mazăre în dosarul retrocedărilor de pe litoral, anchetatorii motivând în apelul făcut la instanța supremă, că pedeapsa de 4 ani cu suspendare dispusă în primă instanță este prea mică în raport cu faptele comise, scrie ziare.com.

Primul termen în apel va avea loc pe 11 octombrie la ÎCCJ.

Citește și Felix Rache, despre conflictul Firea-Dragnea: Președintele PSD le recomanda și altora să fie atenți la statul paralel, în timp ce el tăia porcii cu SRI și DNA

În primă instanță , Curtea de apel a condamnat 9 persoane la închisoare cu suspendare, iar 25 au fost achitate. Decizia a fost contestată de DNA.

Procurorii au cerut condamnarea funcționarilor din dosar pentru abuz în serviciu, infracțiune pentru care pedepasa maximă este de 15 ani.

"Fata de modalitatea concreta de comitere a faptelor, de intinderea deosebita de mare a prejudiciului, de conduitele procesuale ale inculpatilor, natura si gravitatea infractiunilor, consideram ca se impune majorarea pedepselor aplicate inculpatilor, atat a pedepselor principale, cat si a pedepselor complementare, catre maximul special cu executare in regim de detentie, tinand cont si de calitatile unora dintre inculpati, functionari publici de care s-au folosit la comiterea infractiunilor", scrie DNA, potrivit ziare. com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.