Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de proporții pentru pacienți: Se pregătește privatizarea unor centre de transfuzii / presă

sange2

Spitalele nu au sânge ca să salveze pacienţi, iar statul s-ar pregăti să-l vândă privaţilor, informează Antena3. Surse din sistemul medical susţin că se pregăteşte privatizarea unor centre de transfuzii, care ar putea recolta şi testa plasmă, iar donatorii ar primi mult mai mulţi bani decât dacă ar merge la cele de stat.

Deocamdată, autorităţile neagă aceste acuzaţii.

Afirmaţia gravă privind privatizarea unor centre de transfuzii este a unui angajat al unui centru de transfuzii. Noile centre, cele private, ar urma să extragă plasma. Acest lucru se întâmplă acum în puţine centre de stat, pentru că cele mai multe prelucrează celelalte componente din sânge necesare la transfuzii. Efectele aşa-zisei privatizări pot fi însă grave, spun cei din sistem.

Deciziile care vor fi luate de Guvernul Tudose în şedinţa din 13 iulie 2017/ DOCUMENT

În acest moment, cei care donează sânge primesc de la stat 50 de lei, în bonuri de masă. Sunt zvonuri că la centrele private ar urma să primească de trei ori mai mult, iar cei care nu donează pentru un câştig sunt prea puţini, arată statisticile: în jur de 40%.

Şi statul ar urma să piardă.

Guvernul Tudose a pregătit o 'REVOLUȚIE' în materie de taxe. Noi obligaţii pentru angajatori

”Dacă privatizează plasmafereza, atunci şi fracţionarea plasmei va fi tot privată şi, după aceea, medicamentele care vor fi pe piaţă în România vor fi la alte preţuri, nu vor fi la preţurile Ministerului Sănătăţii, adică vor fi mult mai mari, fiindcă mediul privat trebuie să facă profit”, spune şeful Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti, Doina Goșa.

Ministrul Sănătăţii neagă cu desăvârşire informaţiile privind privatizarea sistemului de donare de sânge și transmite însă, că în câteva zile, ar urma să emită un ordin care ar modifica semnificativ sistemul transfuzional de stat din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.