Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura de stat din Burundi: Președintele nu a putut să se intoarcă acasă

lovitura de stat

Presedintele statului Burundi, Pierre Nkurunziza, nu a putut sa se intoarca acasa in urma informatiilor potrivit carora o lovitura de stat a avut loc in timp ce el era plecat din tara.

Domnul Nkurunziza s-a intors, la bordul unui avion, de la un summit desfasurat in Tanzania, insa aeroportul pe care urma sa soseasca a fost inchis, pentru a il impiedica sa aterizeze.

Potrivit unor informatii, avionul lui s-a intors in Tanzania. Lupte grele au avut loc in timpul noptii trecute intre militari loiali presedintelui si cei care sprijina lovitura de stat. Exista insa multa confuzie si nu se cunoaste cu exactitate daca lovitura de stat a fost un succes, sau a esuat.

Lovitura de stat a fost anuntata de generalul maior Godefroid Niyombare, fost comandant al serviciilor de securitate. Recent, in Burundi au avut loc o serie de revolte, care tind sa se intensifice, de cand presedintele Nkurunziza, care a venit la putere in 2005, a anuntat ca urmareste sa obtina un nou mandat prezidential, aparent contrar prevederilor constitutionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.