Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de stat în Niger: apar informații despre starea de sănătate a președintelui sechestrat

rfi.fr
Mohamed Bazoum

Preşedintele Nigerului, Mohamed Bazoum, sechestrat în reşedinţa sa prezidenţială din Niamey de la lovitura de stat care l-a dat jos de la putere, a fost vizitat de medicul său, sâmbătă, potrivit unuia dintre consilierii săi, relatează AFP, citat de news.ro.

"Preşedintele Republicii", Mohamed Bazoum, "a primit astăzi vizita medicului său", care "i-a adus şi mâncare", precum şi a fiului său şi a soţiei sale, care stăteau cu el, a declarat la 26 iulie un consilier al preşedintelui destituit.

"Se simte bine având în vedere situaţia", a adăugat el.

Mai mulţi reprezentanţi ai unor organizaţii şi ţări aliate ale Nigeriei înainte de lovitura de stat şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la condiţiile în care este deţinut preşedintele răsturnat şi la starea sa de sănătate.

Preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, şi-a exprimat "profunda îngrijorare",la fel ca şi Uniunea Europeană (UE), secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres..

Potrivit ONG-ului Human Rights Watch, care a vorbit cu Bazoum, acesta a descris tratamentul aplicat familiei sale ca fiind "inuman şi crud", fără electricitate sau contact uman, având ca hrană doar paste şi orez, potrivit postului american CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.