Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de stat în Rusia: plan pentru uciderea lui Vladimir Putin. Moarte suspectă a generalului

playtech.ro
putin

Elita militară din Rusia ar fi încercat să pună la cale o lovitură de stat, în decembrie 2022. Planul viza uciderea lui Vladimir Putin, iar întreaga operațiune a fost condusă de generalul Alexey Maslov, fost șef al Forțelor Terestre din Rusia. Vladimir Putin ar fi aflat de acest plan, iar generalul Maslov a avut parte de o moarte subită, pe 24 decembrie.

Generalul Maslov avea mijloace și cunoștințele necesare pentru a organiza o lovitură de stat. Acesta a fost comandant șef al Forțelor Terestre din Rusia și mai târziu reprezentantul militar al Rusiei la NATO, informează The Hill.

Este posibil ca Putin să fi fost în vizor pe 24 decembrie, după ce revenit de la Minsk, și după ce și-a anulat brusc vizita la o fabrică de tancuri. Străzile erau curățate de zăpadă iar limuzina sa era deja pregătită.

Totuși Putin nu a mai plecat pentru a realiza vizita programată. Generalul Alexey Maslov a murit subit a doua zi din cauza unui atac de cord, chiar în ziua de Crăciun, potrivit publicației americane The Hill.

Se pare că fostul comandant militar, care provenea dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie. Cariera militară a generalului Maslov a început în Ucraina sovietică, unde a studiat la un colegiu de top pentru comandanți militari din Harkov. Ulterior, a fost repartizat în Munții Carpați, la granița cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.