Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Florin Cîțu, INVESTIGAT de ASF după acuzaţiile la adresa Guvernului

cdep.ro
Florin Cîţu

După ce a declarat că se dorește introducerea unei taxe pe activele bancare, informație negată de premierul Mihai Tudose, senatorul PNL, Florin Cîțu va fi investigat de ASF pentru manipularea pieței.

Citeşte şi: Restructurări de PROPORŢII în Ministerul Finanţelor. Antifrauda DISPARE (presă)

"Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat, din data de 31 august 2017, o investigaţie cu privire la posibilitatea existenţei unor elemente care intră sub incidenţa abuzului pe piaţă - manipulare prevăzută de Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, ca urmare a vehiculării în spaţiul public a unor informaţii referitoare la o posibilă introducere a unei taxe pe activele bancare", spun oficialii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit cotidianului Bursa.

In urmă cu cinci zile, senatorul PNL, totodată cunoscut economist, a susținut că Guvernul dorește introducerea unei taxe de 0,5% aplicată pe activele financiar-bancare.

„Problema cea mai mare pentru acest gu­vern o reprezintă execuţia bugetară, lipsa ba­nilor la buget. Totul începe cu o campanie de de­mo­nizare a unui sector, bancar sau pensii, iar după ce ai pregătit, vii cu o taxă, pe care so­cie­ta­tea o acceptă, pentru că ei sunt cei răi. O să vină o taxă pe cifra de afaceri, pentru tot sis­te­mul financiar bancar, din ce am înţeles de 0,5%, aplicată pe active“, a precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: LOVITURĂ pentru Victor Ponta. PSD l-a lăsat fără FUNCŢIE în Parlament

Informația a fost respinsă de premierul Mihai Tudose într-un răspuns adresat Bloomberg. ”Nu,deloc”, a răspuns prim-ministrul unei întrebări privind taxa pe active.

Florin Cîțu a fost până în 2011 economist-șef al ING Bank. El a fost concediat de bancă într-un episod care, se pare, a fost legat de un atac speculativ eșuat împotriva leului în 2008. Cîțu a negat că atunci ar fi avut loc un așa zis atac speculativ. Atunci a fost ”o eroare de politică monetară” a susținut economistul, în contradictoriu cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Citeşte şi: 'Partidele, ANEXE ale serviciilor secrete'. Analiza DURĂ a Alinei Mungiu-Pippidi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.