Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting încalcă legea

Parchetul general

Parchetul General a anunţat în urmă cu o săptămână că a preluat ancheta privind intervenția jandarmilor, precizând că se dorește investigarea unitara a cauzei, existând plângeri pe numele ministrului de interne, al prefectului și al conducerii Jandarmeriei. Ancheta se desfăşoară însă cu încălcarea unui ordin al procurorului general, ceea ce reprezintă abatere disciplinară, în sensul Legii 303/2004, potrivit unor surse judiciare.

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a semnat, pe 15 decembrie 2015, ordinul nr. 387 privind preluarea cauzelor în temeiul dispoziţiilor art. 325 din Codul de procedură penală. Articolul 6, alin. (2) prevede că "Nu se pot efectua acte de urmărire penală prin delegarea procurorilor din cadrul parchetului de la care s-a dispus preluarea."

Vezi AICI ordinul procurorului general! (.pdf)

Potrivit unor surse judiciare, dosarul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august este instrumentat şi de procurori aflaţi tocmai în situaţia descrisă în Ordinul 387: sunt delegaţi la Secţia militară a PÎCCJ de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Adică de la parchetul de unde a fost preluat dosarul, la parchetul care a preluat dosarul.

Situaţia ar putea intra în atenţia Inspecţiei Judiciare. Potrivit articolului 99 din Legea 303/2004 (statutul magistraţilor), constituţie abatere disciplinară "m) nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente;".

CITEȘTE ȘI: Studiul care face din banala varză un adevărat medicament: Cum opreşte dezvoltarea cancerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.