Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Cazul bebelușului din Suceava mort după ce a fost botezat revine în prim-plan. INML reface expertiza

stiri.md
nou nascuti bebelusi

INML reface expertiza în cazul bebelușului mort la Suceava după ce s-a botezat. Părinții spun că micuțul a înghițit 110 ml de apă la scufundare, iar legiștii suceveni spun că acesta a murit de pneumonie.

Părinții bebelușului mort după ce s-a botezat la o biserică din Suceava în anul 2021 au contestat raportul legiștilor suceveni, care spun că micuțul a murit de pneumonie și așteaptă în următoarea perioadă rezultatul raportului întocmit de medicii din Capitală.

Avocatul părinţilor lui Iustin, Ioan Bulboacă, a primit la acea vreme raportul medico-legal al necropsiei, care arată că nu există nicio legătură între ceremonie şi moartea copilului, care, în opinia legiştilor suceveni, ar fi fost cauzată de o pneumonie severă.

„Cauza la momentul decesului a fost înec şi s-a constatat o cantitate de lichid care a fost înghiţită de copil. În raportul de necropsie nu s-a mai pomenit nimic despre acest lucru şi s-a decis cauza decesului: o pneumonie preexistentă. Lucru acesta nu corespunde adevărului. Dacă exista cel mai mic semn de boală, copilul era dus la medic, nu la botez”, susţine sursa citată.

După ce au primit acest rezultat, părinții copilului au cerut o expertiză la Institutul „Mina Minovici” din Capitală şi au solicitat şi opinia unor experţi din străinătate.

Avocatul Marcel Balatchi, cel care îl reprezintă pe preotul Alexandru Mazarache, a declarat pentru „Adevărul” că, din punctul său de vedere, Parchetul ar trebui să renunţe la acuzaţia de omor din culpă adusă clientului său, iar dosarul să fie clasat.

„Din punctul nostru de vedere, concluziile raportului nu reprezintă o «răsturnare de situaţie» sau «o lovitură de teatru». Pentru mine, personal, nu-i nicio surpriză, mă aşteptam la aceste concluzii. Prezentarea evenimentelor a fost denaturată în presă. Dacă aţi citit concluziile raportului, mai este ceva neclar? Am citit că părinţii micuţului vor contesta, au anumite căi procedurale”, a declarat pentru „Adevărul” avocatul Marcel Balatchi.

Bebeluşul Iustin s-a născut prematur la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. A fost externat pe 5 ianuarie a.c. şi a fost botezat pe 31 ianuarie, în biserica „Sf. Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava. Ritualul a fost filmat, iar în înregistare se observă că pruncul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. Tot în filmare se vede că bebeluşul este scufundat în apa din cristelniţă de preot cu faţa în sus, deși speciliştii spun că băiatul trebuia ţinut cu faţa în jos.

Naşii au observat că micuţul nu mai poate să respire atunci când au început să-l îmbrace. I-au acordat primul ajutor, în timp ce bunica micuţului a sunat la 112. Medicul urgentist care a sosit la faţa locului şi a făcut manevrele de resuscitare asupra bebeluşului declara atunci că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei. Copilul a fost transportat la spital şi a murit 12 ore mai târziu în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Dacă într-o primă fază medicii au constat înecul prin imersie de apă, în raportul medico-legal al necropsiei, care a fost întocmit ulterior, se arată că pruncul a murit din cauza unei pneumonii severe.

Ca să demonstreze ipoteza bolii, legiştii au menţionat inclusiv faptul că părinţii nu şi-au vaccinat copilul imediat după naştere, în Maternitate, şi că nu l-au înscris apoi la un medic de familie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.