Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian ajunge pe mâna procurorilor

petrica mitu stoian

UPDATE 14.14 Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni.
Surse din anchetă au declarat pentru News.ro că marţi ar urma să fie citaţi pentru audieri angajaţii clinicii.
*

13.43 Cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian ajunge pe mâna procurorilor. Anchetatorii au cerut necropsia, pentru a analiza o posibilă contraindicație pentru tratamentul cu camera hiperbară.

Procurorii vor să verifice dacă decesul interpretului ar fi avut loc în condițiile în care acesta ar fi suferit de o afecțiune pulmonară care s-ar fi putut agrava în mod fatal în urma terapiei cu oxigen hiperbaric.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că e posibil ca procurorii să ceară, luni, autopsia în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian

Pneumotoraxul netratat reprezintă o contraindicație absolută în privința terapiei cu oxigen hiperbaric.

Atunci când un pacient este pus într-o cameră în care presiunea aerului se schimbă, acesta poate face pneumotorax intens, care îi poate pune rapid viața în pericol.

Potrivit directorului medical de la SJU Reșița, Cosmin Librimir, Petrică Mîțu Stoian ar fi fost supradozat cu anticoagulante, notează Gandul.ro. Artistul, spune doctorul, se lupta cu o bronho-pneumonie post-Covid și cu o stare septică.

Îndrăgitul cântăreț de muzică populară a murit sâmbătă seară în Spitalul Județean Reșița, unde ajunsese după ce i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla sub tratament post-Covid la o clinică privată din județul Caraș-Severin.

Regretatul interpret a făcut o insuficiență multiplă de organe la doar câteva ore după ce a ajuns la SJU Reșița.

„Șoc septic ireversibil a fost diagnosticul. A fost pus pe ce trebuie, dar organismul nu i-a mai rezistat, nici măcar la resuscitare. Era speriat, nu avea cum să fie altfel. Starea lui nu a fost deloc bună, medicii au fost mereu lângă el. Bronho-pneumonie. COVID-19 a lăsat niște sechele, a fost vorba despre Covidul lung, a dus boala pe picioare o perioadă de timp”, a declarat medicul care s-a ocupat de cazul lui Petrică Mîțu Stoian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.