Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Ce se întâmplă cu legea salarizării unitare 'trâmbițată' de Cioloș și Pîslaru

strike lovitura

Proiectul legii salarizării unitare nu va fi terminat de acest guvern, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Anca Dragu. Anunţul ministrului contrazice intenţiile şi declaraţiile colegilor ei din Guvern. Atât premierul Dacian Cioloş, cât şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru dădeau ca sigură finalizarea proiectului înainte de încheierea mandatului actualului Cabinet.

Anca Dragu, ministrul Finanţelor, a anunţat miercuri, după şedinţa de guvern, că proiectul privind legea salarizării publice "nu va fi aprobat de actualul Guvern".

"Pentru anul viitor există circa 3 miliarde de lei pentru cheltuieli salariale. Anvelopa bugetară este de 60,9 miliarde de lei faţă de circa 58 de miliarde de lei în 2015. Lucrăm la bugetul pe 2017 şi, conform legii, bugetul trebuie aprobat de noul Guvern", a precizat Anca Dragu la finalul şedinţei, potrivit Mediafax.

Dragnea, contre în DIRECT la Antena3: Eu n-am spus niciodată că nu o să fiu prim ministru/ VIDEO

Dacian Cioloş declarase cu doar două zile în urmă că obiectivul Guvernului este de a finaliza legea salarizării unitare până la terminarea mandatului, afirmând că baza date privind salariile în plată, necesară pentru aplicarea legii salarizării unice, este aproape finalizată.

„Pe măsură ce avansăm în baza de date cu colectare tuturor salariilor în plată, vom puteam să punem pe masa guvernului şi a Parlamentului o lege a salarizării unitare care să fie una realistă din punctul acesta de vedere. Se lucrează la ea, ministrul Muncii lucrează împreună cu sindicatele la principii, la calcule, avem aproape finalizată baza de date, ea va fi probabil spre sfârşitul anului. Obiectivul nostru este ca înainte de a finaliza mandatul să putem pune pe masa Guvernului un astfel de proiect", a spus Dacian Cioloş într-o emisiune la TVR.

PERICOL NUCLEAR Iranul AMENINŢĂ SUA cu reacţii imediate

La rândul său, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, anunţase în aceeaşi zi că prooiectul legii salarizării unitare va fi gata înainte de terminarea mandatului.

”Propunem o lege de salarizare unitară care să  poată să fie aplicată. În două săptămâni avem proiectul Legii salarizării, la începutul lunii decembrie, depunem legea”, a spus Dragoş Pîslaru la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.