Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de teatru: Decanul Baroului Iaşi vrea să-l bage în Comisia de disciplină pe Tudorel Toader

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Conflictul dintre avocaţi şi ministrul Justiţiei, el însuşi avocat suspendat, ia o turnură neaşteptată. Decanul Baroului Iaşi, barou din care face parte şi Tudorel Toader, anunţă că va propune o anchetă disciplinară în privinţa ministrului Justiţiei.

"Avand în vedere ultimele manifestări publice ale domnului Toader Tudorel, avocat suspendat, legitimat în cadrul Baroului Iași, manifestări ce constituie, fara echivoc, afronturi la adresa avocaturii românești, in calitate de Decan al Baroului Iasi, voi evalua oportunitatea discutarii in Consiliul baroului a sesizarii Comisiei de disciplină.

Constatând, totodată, faptul că domnia sa face grave confuzii în materia apararii din oficiu, fapt impardonabil ținând cont de funcția pe care acesta o ocupă, voi analiza necesitatea ca, în cadrul eventualei cercetări disciplinare, să verificam dacă aceste confuzii au fost datorate unor ieșiri emoționale de moment sau reflectă o carență în pregătirea domniei sale, ceea ce ar afecta grav calitatea unei eventuale prestatii in cadrul profesiei de avocat", scrie avocatul Marius Sebastian Striblea pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: ‘Uleiul hoţilor’, licoarea care ţine bolile la distanţă. Cum se prepară şi cum se foloseşte

Tudorel Toader a publicat, pe Facebook, propunerile de la UNBR privind modificarea protocolului ce vizează onorariile avocaților, ministrul subliniind că din 2017 există discuții pentru actualizarea acestuia, iar Ministerul Justiției încă așteaptă o justificare.

Mai mulți avocați au protestat, luni, pe treptele Curții de Apel București, față de onorariile din oficiu care, spun ei, sunt cele stabilite din 2015 în cadrul unui protocol. Apărătorii spun că nivelul de trai din 2019 este mult mai ridicat și au dat exemplul magistraților, care au salariile mărite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.