Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru - fostul CEO Renault ar putea fi eliberat. Decizia de ultimă oră al unui tribunal japonez

renault

Un tribunal japonez a anunţat joi că a respins o nouă cerere de prelungire a arestului lui Carlos Ghosn şi potrivit media locale CEO-ul Renault şi al Alianţei Renault-Nissan ar putea fi eliberat pe cauţiune, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Carlos Ghosn a fost plasat în arest preventiv pe 19 noiembrie, la fel ca şi mâna sa dreaptă Greg Kelly. 

Potrivit canalului public NHK, el ar putea fi eliberat de vineri în schimbul plăţii unei cauţiuni, în aşteptarea procesului său. 

Parchetul din Tokyo ar urma totuşi să conteste decizia tribunalului, a relatat agenţia de presă Jiji. 

Omul de afaceri de 64 de ani, care a cunoscut o cădere brutală după ce a fost ridicat la ieşirea din avionul său privat în urmă cu o lună, se află în prezent într-o celulă dintr-un centru de detenţie din Tokyo. 

El a fost inculpat pe 10 decembrie pentru că a omis să declare autorităţilor bursiere venituri de circa 5 miliarde de yeni (38 de milioane de euro) pe o perioadă de cinci ani, între 2010 şi 2015. Mâna sa dreaptă Greg Kelly, arestat în acelaşi timp cu el, a fost şi el inculpat.

Citește și: Irlanda ar putea cere Uniunii Europene să renunțe la unele reguli ale pieței unice în cazul unui Brexit fără acord

Arestul preventiv al celor doi a fost prelungit din cauza unor noi suspiciuni privind subevaluarea remuneraţiilor, de această dată între 2015 şi 2018, cu o sumă de 4 miliarde de yeni (31,1 milioane de euro).

Nissan este urmărită şi ea datorită răspunderii sale morale, parchetul considerând că responsabilitatea companiei există, atâta timp ea a înaintat rapoartele incriminate autorităţilor bursiere. 

O anchetă internă la constructorul auto nipon a dus la arestarea lui Carlos Ghosn, concediat apoi de la preşedinţia consiliului de administraţie. El a fost demis apoi şi din funcţia de la Mitsubishi Motors, în timp ce Renault l-a menţinut în post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.