Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în cazul plagiatului lui Ponta: 'Juridic, hotărârea nu este acoperită'

plagiat

Consiliul General al CNATDCU a decis joi să aprobe raportul experţilor prin care se stabileşte oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Ponta are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia, după care raportul va ajunge la ministrul Educaţiei, cu solicitarea de retragere a titlului de doctor.

Dintre cei 35 de membri ai Comisiei prezenţi la şedinţa de joi, 34 de au votat pentru aprobarea raportului şi unul s-a abţinut. Potrivit unor surse, cel care s-a abţinut este profesorul Horia Iovu, de la Universitatea Politehnica Bucureşti. Contactat telefonic, acesta nu a dorit să divulge felul în care a votat, însă şi-a exprimat obiecţiile faţă de decizia luată. Potrivit lui Iovu, Ponta ar avea şanse să întoarcă decizia în instanţă.

Vezi şi: Victor Ponta a PLAGIAT. I se retrage titlul de doctor/ OFICIAL

"Eu nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm, pentru că nu am dreptul ăsta. Fiecare cu treaba sa. Dar dacă dumneavostră aţi obţinut ştirea asta, mă rog... Asta a fost decizia pe baza comisiei de specialişti. Comentariile pe care le-am făcut în comisie sunt trecute în procesul verbal. Sunt anumite lucruri care, în opinia mea, nu s-au respectat, din punct de vedere procedural. Dacă se va face o contestaţie, dacă se ajunge în justiţie, sigur că toate acestea vor fi analizate. Sunt anumite lucruri pe procedură care nu au fost respectate. Asta pot să vă spun, dar atât. Eu consider că, juridic, hotărârea nu este pe deplin acoperită, pentru că nu sunt respectate toate etapele din ordinul de ministru. Este ordinul de ministru 3482, de anul ăsta, care prevede exact cum se ia hotărârea şi ce paşi trebuie urmaţi. Din punctul ăsta de vedere, sunt lucruri care, în opinia mea, nu au fost respectate. Asta a fost intervenţia mea în cadrul consiliului, am spus-o şi e consemnată", a declarat Horia Iovu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat dacă poziţia sa are vreo legătură cu funcţia de la Universitatea Politehnica, unde Ecaterina Andronescu este preşedinte al Senatului, profesorul Horia Iovu a declarat: "Foarte interesantă legătura asta. Doamna Andronescu este preşedinte al Senatului la Politehnică, eu sunt profesor la Politehnică. Mai mare legătură nu este. Nu sunt membru în niciun partid politic şi nici nu mă interesează. Dar vreau să ştiţi că dacă nu era Ponta, ci era altul, Ionescu, Popescu, tot aia spuneam, pentru că eu vreau să fie făcute lucrurile legal. Asta e singura mea grijă. În rest, nu mă interesează persoana omului. Chiar nu am nicio legătură cu doamna Andronescu sau cu domnul nu ştiu care. Am nenumărate dispute cu doamna Andronescu, pe diverse alte chestiuni, deci să nu credeţi că e o problemă de... Nu sunt în partid, nu mă interesează partea asta politică. Au fost de asemenea colegi care au întrebat de ce s-a început cu cazul ăsta sau de ce numai cazul ăsta. Adică pare ca o chestie un pic forţată, că e om politic şi gata, trebuie rezolvată treaba. Sunt foarte multe alte cazuri care trebuie rezolvate, nu numai Ponta e pe lumea asta."

Vezi şi: REACȚIA lui Ponta după ce i s-a retras titlul de DOCTOR: Va Multumesc din inima dragi politruci!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.