Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în cazul RADET

www.stiripesurse.ro
Gabriel Dumitrașcu

Ieri, Primăria Municipiului București a trimis un comunicat de presă prin care afirma faptul că planul de reorganizare al RADET a fost aprobat: ” Planul de reorganizare a RADET depus la grefa Tribunalului București în data de 02.02.2018, precum și Addendum-ul prin care acesta este actualizat cu soluția agreată de principiu prin HCGMB nr. 296/2018, potrivit căreia activitatea RADET va fi transferată către Compania Municipală Energetica S.A. în locul fuziunii cu ELCEN, au fost aprobate în cadrul Adunării Generale a creditorilor RADET, care a avut loc în cursul zilei de astăzi. Prin urmare, Planul de reorganizare va fi trimis pentru confirmare judecătorului sindic.

Surpriză totală în această dimineață. Vicepreședintele PNL, Gabriel Dumitrașcu afirmă că acesta lucru este fals, că este o interpretare greșită a votului exprimat ieri la ședința creditorilor.

Liderul liberal a postat pe contul lui de socializare o copie a procesului verbal al ședinței desfășurate aseară și afirmă faptul că principalii creditori ai RADET, ANAF și ELCEN nu au aprobat planul de reorganizare, lucru ce va duce la declanșarea falimentului de către Judecătorul Sindic, la termenul din 27 februarie.

Citește și: Dezbatere cu scântei la Prefectura din Arad - extinderea magistralelor de gaz metan în județ

Dumitrașcu spune că singura soluție viabilă rămâne înființarea unei companii noi, Termoenergetica, care:

„Trebuie înființată în mod legal, cu votul a două treimi din numărul consilierilor și trebuie să respecte principiile de guvernanță corporativă, ca să poată, în etapa post înființare, să preia și să asigure investiții în infrastructura termică, să modernizeze sistemul, ca bucureștenii să aibă servicii calitative”

De altfel, în urma negocierilor avute la sediul PMB, între conducerea executivă și partidele politice reprezentate în Consiliul General, s-a ajuns la un consens în privința proiectului inițiat de PNL, înființarea unei companii care să preia serviciile furnizate de RADET. Liderii PSD și USR au afirmat că vor vota ”pentru”.

În acest moment, proiectul de hotărâre este propus pe lista proiectelor ce vor intra în ședința de Consiliu ce va avea loc săptămâna viitoare,, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.