Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în dosarul '2 Mai': Inspecția Judiciară cere suspendarea judecătoarei lui Vlad Pascu

inspectia judiciara

Inspecția Judiciară anunță că în cursul zilei de marți, 16 aprilie, a fost transmisă Secției pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de suspendare din funcție a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, din cadrul Judecătoriei Mangalia, până la finalizarea procedurilor disciplinare.

„Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare și ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei”, se arată înt-un comunicat al IJ.

UPDATE: Secţia pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, miercuri, sesizarea făcută de Inspecţia Judiciară privind suspendarea judecătorului din dosarul accidentului de la 2 Mai. Potrivit CSM, pe ordinea de zi a şedinţei publice de miercuri, programată la ora 10.00, se află sesizarea Inspecţiei Judiciare în ceea ce o priveşte pe Ioana Ancuţa Popoviciu, judecător la Judecătoria Mangalia.

Judecătoarea Popoviciu este cea care judecă pe fond dosarul „2 Mai”, în care Vlad Pascu este acuzat de uciderea a doi tineri în august 2023, în timp ce conceducea drogat.

Inspecția Judiciară a decis în februarie să se autosesizeze în cazul judecătoarei de la Constanța, care a întrebat unde e tânărul decedat în urma accidentului de la 2 Mai. În timp ce făcea prezența, judecătoarea a strigat numele uneia dintre victime fără să își dea seama că tânărul nu mai este printre noi. Judecătoarea nu este la prima abatere, ea fiind sancționată și în trecut de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

Ce a făcut judecătoarea?

În timp ce făcea prezența, judecătoarea a strigat numele uneia dintre victime fără să își dea seama că tânărul nu mai este printre noi.  Tatăl lui Sebi a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023. "Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală... Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul", a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Cine este judecătoarea?

Magistratul care a stârnit lacrimile familiei îndoliate este Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022. Anul trecut, în luna mai, judecătoarea a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.