Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea este judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis în accidentul de la 2 Mai este în sală - A mai fost sancționată disciplinar pentru gravă neglijență

Radu Pop
evz
matei vlad pascu

Momente cumplite pentru tatăl lui Sebi, băiatul mort în accidentul de la 2 Mai, după ce judecătoarea a întrebat dacă băiatul este în sală.

În timp ce făcea prezența, judecătoarea a strigat numele uneia dintre victime fără să își dea seama că tânărul nu mai este printre noi. A fost picătura care a umplut paharul pentru familiile îndoliate.

Tatăl lui Sebi a povestit jurnaliştilor la ieşirea din Judecătoria Mangalia că judecătoarea a cerut cartea de identitate a fiului său mort în accidentul din august 2023.

"Când a întrebat dacă băiatul meu este în sală... Nu am văzut în viaţa mea un asemenea judecător. Îi voia buletinul", a răspuns bărbatul cu ochii în lacrimi.

Magistratul care a stârnit lacrimile familiei îndoliate este Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia.

Judecătoarea a fost sancționată anterior

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022. Anul trecut, în luna mai, judecătoarea a fost sancționată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii pentru „exercitarea funcției cu gravă neglijență”, potrivit presei locale.

Secția pentru judecători a CSM i-a aplicat sancțiunea avertismentului.

Acțiune disciplinară: POPOVICIU IOANA-ANCUŢA, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art.271 lit.g) teza I, lit.l) şi s) raportat la art.272 din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, constând în lipsa de diligență în vederea realizării unui management riguros al cauzelor cu care a fost învestit judecătorul, pentru ca derularea procedurilor judiciare să se realizeze în aşa fel încât să se asigure soluționarea acestora cu celeritate şi într-un termen rezonabil; nerespectarea în mod nejustificat de către judecătorul vizat a obligațiilor legale și regulamentare de a întocmi minutele, de a efectua control la compartimentele unde a fost desemnată coordonator prin decizia președintelui instanței; modul de conducere a ședinței de judecată și dispunerea măsurilor, a parcurgerii procedurii prealabile, prin încălcarea cu neglijență a normelor de drept procesual, cu consecințe grave asupra înfăptuirii actului de justiție și afectarea imaginii justiției ca serviciu public, arăta Inspecția Judiciară în acțiunea exercitată.

Ce avere are judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu

Conform ProTV, la capitolul avere, judecătoarea a declarat oficial că deține un teren de 338 de metri pătrați, în intravilan, în Beiuș, Bihor, care i-a fost donat în 2007, o casă de locuit de 68 de metri pătrați în Bihor, care i-a fost donată în 2007 și două apartamente de 48 de metri pătrați în Mangalia, dintre care unul cumpărat direct și altul prin credit ipotecar, după cum scrie în declarația de avere pe care a depus-o în mod oficial în iunie anul trecut, document public și ușor accesibil.

De remarcat că, oficial, judecătoarea are un singur cont bancar în care soldul la zi era de 1.000 de lei la data depunerii, adică mai puțin de 10% din salariul ei lunar.

În declarația de avere sunt trecute patru credite, cu o valoare totală de peste 551.000 de lei, cu perioade de rambursare între 2026 și 2047.

La capitolul salarii, suma totală declarată, anuală, este de 28.738 de lei ca judecător la Judecătoria Ineu, 109.554 lei ca judecător la Judecătoria Mangalia la care se adaugă două diferențe salariale a câte 16.726 de lei, respectiv 1.615 lei.

În total reiese un venit lunar mediu de 13.052 de lei, echivalentul a circa trei salarii medii nete pe economie.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.