Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru în sondaje - Popularitatea lui Emmanuel Macron crește, 'Vestele Galbene' își pierd susținerea

captura TV
Macron Emmanuel

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a revenit la nivelul anterior începerii protestelor Vestelor Galbene, la jumătatea lui noiembrie, în timp ce susţinerea faţă de mişcare este în scădere, arată un sondaj, scrie Reuters, conform news.ro.

Conform unui sondaj Odoxa, 32% dintre respondenţi consideră că Macron este un preşedinte bun, el întorcându-se astfel la nivelul de dinaintea începerii protestelor.

Sondajul arată, de asemenea, că 55% dintre cei intervievaţi consideră că protestele ar trebui să se oprească, pentru prima oară când o majoritate este în favoarea opririi manifestaţiilor.

Aroganță marca Donald Trump - vrea să schimbe tradiţia sărbătorii naţionale a SUA! Ce ar urma să se întâmple pe 4 iulie

Demonstraţiile săptămânale ale protestatarilor au scăzut treptat ca amploare şi au devenit din ce în ce mai puţin violente în ultimele săptămâni. Totuşi, numărul celor prezenţi la manifestaţii a crescut sâmbătă, Ministerul de Interne estimând că 46.600 de persoane au ieşit pe străzi în toată Franţa pentru al 15-lea weekend de proteste.

Popularitatea lui Macron a crescut pe fondul unor promisiuni ale guvernului său privind un răspuns mai ferm faţă de violenţele protestatarilor. De asemenea, Macron a lansat o serie de dezbateri în toată Franţa, care au ca scop restabilirea legăturii guvernului cu votanţii, mai ales în zonele rurale.

El a fost primit în mare parte cu căldură la un eveniment dedicat fermierilor în Paris sâmbătă, stând de vorbă cu fermierii şi făcând poze cu aceştia.

Imaginile au fost în contrast cu cele de anul trecut. Atunci, Macron a fost huiduit la acelaşi eveniment.

Sondajul Odoxa a fost efectuat online între 20 şi 21 februarie pe 1.000 de persoane pentru postul de radio France Inter, ziarele Presse Regionale şi revista L’Express.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.