Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ de teatru: Inspecţia Judiciară solicită suspendarea din funcţie a procuroarei care a agresat-o pe fetiţa din Baia de Aramă

baia de arama

Inspecţia Judiciară a demarat cercetarea disciplinară faţă de procuroarea care a luat-o cu forţa pe micuţa Sorina, fetiţa din Baia de Aramă, de la familia care a crescut-o, pentru a o da familiei adoptive.

Inspecţia Judiciară – Direcţia de inspecţie pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Maria Antoaneta Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) şi t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reţinându-se că există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi, repectiv „exercitare a funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcţie a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

În presă au apărut imagini şocante cu Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, luată de la asistenţii maternali cu mascaţii. În imagini se poate vedea cu procuroarea Maria Piţurcă trage de aceasta şi nu se opreşe nici când copila este foate aproape să îşi spargă capul de tocul uşii. În momentul în care calcă în exteriorul casei, fetiţa reuşeşte să îşi elibereze una dintre mâini, dar cade pe spate, foarte aproape de tocul uşii. Procuroarea nu se lasă intimidată şi trage de copilă, aceasta fiind târâtă, în timp ce Maria Piţurcă încearcă să îi prindă mâna eliberată. În continuare se aud urletele fetiţei, vocea unei femei care strigă "o omorâţi" şi se vede procuroarea care trage violent de copil.

Procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, spunea că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe. „Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Piţurcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.