Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! Numit de ministrul Sănătăţii manager de spital, fostul procuror Emilian Eva a fost demis după două zile

emilian eva

Fostul procuror ieșean Emilian Eva, condamnat în prima instanţă pentru corupţie, a fost numit, pe 18 martie, prin ordin al ministrului Sănătății, director al Spitalului de Neuropsihiatrie de la Săpoca, transmite medikatv.ro. Acesta a fost demis azi, potrivit sursei citate.

Numirea a avut loc miercuri, 18 martie, au confirmat reprezentanţii spitalului pentru STIRIPESURSE.RO.

Emilian Eva este procurorul care a instrumentat dosarul în care omul de afaceri Dan Voiculescu. Tot Emilian Eva este cel care a instrumentat dosarul în  care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, pentru atribuirea ilegală a unor contracte finanţate din bani europeni. Astărăstoae a fost achitat în acest dosar, cunoscut sub numele ”Licitație la UMF Iași”.

Fostul procuror Emilian Eva are la activ și o condamnare, în octombrie 2017. El a fost condamnat atunci de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi unsprezece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii. În momentul în care a fost trimis în judecată de DNA, Eva a fost suspendat de CSM din funcția de procuror.

Numirea lui Emilian Eva a stârnit stupoare şi între foştii săi colegi din magistratură. "În ritmul ăsta, ne aşteptăm ca ministrul Predoiu să îi propună şi o funcţie de conducere la parchet", a declarat un fost coleg al lui Eva.

La fel ca numirea, demiterea lui Emilian Eva a fost făcută fără explicaţii publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.