Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru! O comisie de anchetă îl indică pe Netanyahu ca fiind responsabil de tragedia soldată cu 45 de morți din 2021

mediafax
tragedie, pelerinaj, israel

Comisia de anchetă israeliană care investighează condiţiile în care s-a produs o busculadă soldată cu moartea a 45 de persoane, în timpul unui pelerinaj evreiesc la Muntele Meron în aprilie 2021, a concluzionat că premierul Benjamin Netanyahu poartă o "responsabilitate personală" în acest incident, în raportul său publicat miercuri, relatează AFP.

"Am ajuns la concluzia că premierul Benjamin Netanyahu are o responsabilitate personală" în această tragedie, afirmă comisia.

Premierul "ştia sau ar fi trebuit să ştie că situl (...) a fost prost întreţinut ani de zile" şi ar putea reprezenta "un risc pentru numeroşii participanţi" la pelerinajul organizat în fiecare an pentru a marca sărbătoarea evreiască Lag BaOmer, a explicat comisia în raport.

Prin serviciile sale, Benjamin Netanyahu are responsabilitatea de a "identifica în mod proactiv" problemele care reprezintă "un risc pentru vieţile umane". El "nu a reuşit să acţioneze aşa cum se aşteaptă de la un premier pentru a corecta această stare de fapt", a mai spus comisia de anchetă.

Responsabil cu supravegherea funcţionării instituţiilor publice, biroul controlorului de stat a avertizat de două ori, în 2008 şi în 2011, în legătură cu deficienţele de la amplasamentul de la Muntele Meron.

Patruzeci şi cinci de persoane, inclusiv copii, au murit într-o busculadă pe 30 aprilie 2021 produsă în timpul unui pelerinaj religios anual care a reunit zeci de mii de evrei ortodocşi la Muntele Meron, în nordul ţării, în jurul presupusului mormânt al rabinului Shimon Bar Yochai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.