Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Oamenii lui Obama pe care Trump îi menţine în funcţii

trump obama

Modul în care Administraţia Obama a gestionat criza generată de Statul Islamic a fost unul dintre principalele puncte de atac ale lui Donald Trump. Cu toate acestea, noul preşedinte al SUA intenţionează să menţină în funcţie un om-cheie numit de Obama pe această problemă.

Emisarul preşedintelui american în exerciţiu Barack Obama pentru combaterea Statului Islamic, Brett McGurk, îşi va menţine funcţia şi în guvernul lui Donald Trump, care îşi preia atribuţiile vineri, a anunţat joi un purtător de cuvânt al preşedintelui ales, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Donald Trump se face de râs înainte de investire: Mai mulţi artişti celebri i-au REFUZAT invitaţia

Brett McGurk, diplomat specializat în Orientul Mijlociu, numit în octombrie 2015 emisar pe lângă coaliţia internaţională pentru combaterea SI, se numără printre cei peste 50 de înalţi funcţionari federali cărora Donald Trump le-a solicitat să rămână în administraţie. 

Între aceştia se află şi secretarul adjunct al apărării Robert Work, administratorul agenţiei de luptă antidrog (DEA), Chuck Rosenberg, directorul Centrului de combatere a terorismului Nick Rasmussen, subsecretarul de stat pentru afaceri politice Tom Shannon şi subsecretarul Trezoreriei responsabil cu probleme de terorism şi informaţii economice, Adam Szubin, a precizat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al viitorului preşedinte, Sean Spicer. 

"Sunt limitări privind ceea ce pot face (o parte din deţinătorii acestor funcţii) pentru a pune în aplicare agenda administraţiei, dar în ce priveşte capacitatea de a funcţiona şi de a răspunde la un incident, suntem gata începând de la ora 12.01 a zilei de mâine", a subliniat Spicer, referindu-se la momentul învestirii lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.