Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ DE TEATRU România ar putea avea un premier de etnie maghiară: UDMR i l-a propus lui Klaus Iohannis pe Kelemen Hunor

captura Facebook
kelemen hunor

Kelemen Hunor ar putea stabili o premieră în istoria României! Politicianul ajuns cel mai apreciat pentru discursul său realist despre România s-a auto-propus, la consultările de la Palatul Cotroceni, ca premier pentru următoarele 6 luni.

”Am propus guvern cu premier UDMR timp de 6 luni. Suntem gata să ne asumăm guvernarea. Poate voi reuși eu. Peste 6 luni, timpul trece, te ajută să fii mai înțelept, să fii mai calm.”, a spus Kelemen Hunor, după întâlnirea cu Klaus Iohannis.

Citește și: SURSE Ludovic Orban pregătește RUPTURA totală: Marți DEMISIONEAZĂ din a treia funcție în stat

Președintele UDMR este de părere că în 6 luni se pot schimba multe și se pot forma majorități, dar acum este necesar ca România să treacă peste perioada grea în care se găsește.

„,Noi am prezentat varianta noastră. Am spus că nici nu este cazul, nici timpul să tragem de timp, să căutăm soluții care nu sunt viabile. E vorba de responsabilitate și asumare. Împreună cu colegii mei am spus că suntem pregătiți să venim cu o soluție două etape - pentru șase lui, până în aprilie, o înțelegere cu partidele dispuse, PNL și USR, să încercăm să refacem coaliția, cu USR, dacă se poate. Dacă nu, atunci un sprijin parlamentar pentru un guvern condus de un reprezentant al UDMR. Noi ne asumăm acest lucru doar pentru o perioadă scurtă de timp. Știu că suntem într-o situație dificilă, știu că pare o propunere extravagantă, dar știu că am putea trece această perioadă printr-o astfel de formulă. I-am spus președintelui Florin Cîțu aceste lucruri înainte să mergem la consultări. Nu are importanță ce a răspuns, important este că am discutat”, a spus Kelemen.

Citește și: George Simion, după consultări: Iohannis a zis că nu știe niciun politician cu numele Orban

Kelemen Hunor a precizat că nu a discutat cu PSD și USR despre această propunere pe care i-a prezentat-o președintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă pentru 6 luni nu ar putea să vină un guvern de uniune națională, Kelemen a răspuns: „o astfel de variantă nu am auzit de la nimeni. Nici eu nu aș susțin o astfel de variantă. Ar însemna că nu există o poziție în Parlament. Nu se poate”.

Astăzi este puțin probabil să se întâmple o refacere a coaliției, spune Kelemen, deși nu exclude total această variantă.

Citește și: VIDEO George Simion, după cea mai lungă discuție cu Klaus Iohannis: 'Să nu îndrăznească să spună că nu avem o majoritate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.