Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură de teatru: Scandalul 'abuzului în serviciu', trimis din nou la CCR

breaking news stiripesurse.ro

La Înalta Curte de Casație Justiție și Justiție are loc, astăzi, un nou termen în dosarul ”Turceni – Rovinari”, în care sunt inculpați Victor Ponta și Dan Șova. La termenul de astăzi au fost au citaţi mai mulți martori, printre care și Iulian Herţanu, cumnatul lui Ponta.

Dan Şova a solicitat, vineri, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin avocatul său, sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care se referă la abuzul în serviciu, informează Antena3.

Concret, a fost ridicată o excepție de neconstituționalitate excepţie de neconstituţionalitate a articolului 297 din Codul penal, care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu, raportat la art.175 alin.1 lit.c referitor la funcţionarii din regiile şi companiile cu capital de stat. Avocatul lui Dan Șova a cerut în sala de judecată că ar trebui clarificat abuzul în serviciu înfăptuit de un funcționar public, având în vedere că Dan Șova era avocat pe vremea când ar fi comis faptele de care este acuzat de procurorii DNA.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererea depusă de Dan Şova prin avocatul său.

Amintim că fostul senator Dan Şova este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.