Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură devastatoare pentru Belarus - Ce pregătește BERD regimului de la Minsk

Mobiasbanca
BERD

Conducerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) face eforturi pentru oprirea investiţiilor în sectorul privat din Belarus, din cauza dificultăţilor din această ţară, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

"În actualele circumstanţe, conducerea BERD crede că este inadecvat să ia în considerare orice proiecte noi în Belarus, indiferent dacă sunt în sectorul privat sau public". Totuşi, este de competenţa Board-ului să ia o decizie oficială, au informat sursele.

În iulie, Odile Renaud-Basso, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a conformat că Board-ul a decis să nu mai facă niciun proiect în sectorul public din Belarus, deşi dădea asigurări că vor continua proiectele din sectorul privat.

În prezent, BERD are în Belarus investiţii de 914 milioane de euro în 65 de proiecte, din care 60% în sectorul privat.

Multe proiecte au fost semnate înainte de august 2020, când preşedintele Alexander Lukashenko a înăsprit controlul asupra ţării.

Următoarea reuniune a Board-ului BERD este programată în data de 24 noiembrie.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

În România, unde BERD este un investitor major, Banca se concentrează asupra finanţării infrastructurii, creşterii productivităţii şi consolidării sectorului financiar. Până în prezent, BERD a investit aproape nouă miliarde de euro în economia ţării, iar 76% dintre aceste investiţii au mers în sectorul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.