Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură devastatoare pentru jurnalista rusă care a manifestat la TV împotriva războiului din Ucraina: decizia instanței o lasă 'uluită' și 'șocată'

Captura video
marina jurnalista rusia

Lovitură devastatoare pentru jurnalista rusă care a manifestat la TV împotriva războiului din Ucraina: decizia instanței o lasă 'uluită' și 'șocată'

Marina Ovsyannikova, jurnalista care a întrerupt o transmisiune în direct la televiziunea de stat rusă cu un semn de protest împotriva războiului la începutul războiului din Ucraina, a declarat pentru CNN că a fost lipsită de drepturile de custodie parentală de către un tribunal din Moscova "din motive politice".

"Sunt uluită și șocată de decizia acestei instanțe", a declarat Ovsyannikova pentru CNN.

La începutul acestei luni, Ovsyannikova a declarat pentru Erin Burnett de la CNN că rudele sale care au rămas în Rusia, inclusiv mama și fiul ei. Ei au depus mărturie împotriva ei în instanță. "Au depus mărturie împotriva mea astăzi și a fost [un] șoc pentru mine", a spus ea la acea vreme.

Potrivit agenției de știri de stat RIA Novosti, fostul soț al Ovsyannikovei, Igor, a inițiat acțiunea în justiție, ceea ce a dus la retragerea dreptului ei de custodie asupra ambilor lor copii: o fetiță de 11 ani care locuiește cu mama ei la Paris și un băiat de 17 ani care a rămas în Rusia.

Vorbind despre decizia instanței privind custodia, Ovsyannikova a declarat pentru CNN că speră că Franța, unde i s-a acordat azil politic, nu va permite ca fiica ei să fie predată autorităților ruse. "Presupun că următorul pas pentru ei [autoritățile ruse] este să ceară să îmi predea copilul Rusiei, dar sper că Franța nu va fi de acord cu acest lucru, deoarece copilul meu, ca și mine, a primit azil politic aici", a spus ea.

Ovsyannikova și-a reiterat dezamăgirea față de sistemul judiciar rus, spunând: "Nu mai am nicio iluzie în ceea ce privește jurisdicția rusă. Toate instanțele din Rusia sunt controlate de Kremlin".

Context

Ovsyannikova, a devenit faimoasă pe plan internațional în martie 2022 când, în calitate de redactor la Channel One, a stat în spatele unui prezentator și a ridicat o pancartă pe care scria "Nu războiului" în timpul unei emisiuni în direct.

Ulterior, ea a fost concediată de Channel One și condamnată ulterior la 8,5 ani de închisoare în contumacie de către un tribunal din Moscova pentru că a răspândit "știri false" despre armata rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.