Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DEVASTATOARE pentru Kovesi: Mihaela Iorga Moraru REVINE în DNA

www.mediafax.ro
Mihaela Iorga Moraru

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis încetarea suspendării procurorului Mihaiela Iorga Moraru și revenirea acesteia pe funcția anterioară deținută în DNA.

Încetarea suspendării vine ca urmare a intrării în vigoare a noii forme a Legii 303/2004. Mihaiela Iorga Moraru a fost trimisă în judecată de DNA, însă dosarul a fost întors din instanţă pentru refacerea anchetei.

Între Mihaela Iorga Moraru și Laura Codruța Kovesi a fost un război pe viață și pe moarte, care s-a lăsat inclusiv cu dezvăluiri publice despre activitatea de procuror ale celor două.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcţia de procuror a doamnei MORARU IORGA MIHAIELA, începând cu data de 18.10.2018, data intrării în vigoare a Legii nr.303/2004, aşa cum a fost modificată prin Legea nr.242/2018 şi reluarea activităţii sale, în funcţia avută anterior, cea de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - structura centrală, începând cu aceeaşi dată”, se arată în decizia procurorilor CSM.

Pe 8 februarie 2018, Mihaiela Iorga a fost trimisă în judecată de colegii ei de la Ploiești, fiind acuzată de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. În perioada 2015 – iunie 2017, la rugămintea expresă a unui inculpat dintr-un dosar aflat la acea vreme pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, procurorul Moraru Iorga Mihaiela, pentru a îngreuna cercetările și tragerea la răspundere penală a inculpatului, cu intenție directă, l-a ajutat, prin efectuarea mai multor acte comisive și omisive, preciza atunci DNA, într-un comunicat de presă.

Instanţa supremă a decis, în luna iunie, restituirea dosarului în care Mihaiela Iorga a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual în formă continuată la DNA Ploieşti, a constatat nulitatea rechizitoriului şi a exclus toate probele administrate în cursul urmăririi penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.