Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură: Iată cum zic oamenii Elenei Udrea că era traseul banilor

udrea catuse libertatea

Elena Udrea s-a întors după gratii în Dosarul Gala Bute, după ce fusese eliberată în Dosarul Microsoft. Oamenii pe care-i considera prieteni au turnat-o la procurorii, care au mers pe urmele banilor și au ajuns la Udrea.

Astfel, procurorii susțin că o parte din banii luați ca mită ajungeau fie direct la Elena Udrea, fie la persoane pe care fostul ministru le indica. O altă parte era folosită pentru a achita diverse cheltuieli ale PDL, în special ale Organizaţiei Bucureşti al cărui preşedinte era.

Citește și: Prietena Elenei Udrea a TURNAT tot: șpagă de 10 milioane de euro pentru ministrul Udrea

Informaţia apare în motivarea deciziei prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute.

Udrea puse la punct un sistem bine coordonat, prin intermediul căruia societăţile care aveau contracte achitau un comision de 10%.

Citește și: PMP confirmă: Traian Băsescu - premier

Banii erau încasați de persoanele cele mai apropiate de Udrea, respectiv de consilierul său personal, de asistentul său personal, Tudor Breazu, de prietena sa cea mai bună, Ana Maria Topoliceanu, de către Gheorghe Nastasia, omul de încredere al acestuia căruia i-a delegat toate atribuţiile ministeriale.

Cu excepţia lui Tudor Breazu, toţi aceştia au arătat că sumele de bani îi erau destinate Elenei Udrea.

"Declaraţiile celor mai sus menţionaţi se coroborează cu înscrisurile care au urmărit traseul pentru o parte din bani din care rezultă că banii au ajuns, fie nemijlocit la inculpată, fie în patrimoniul altor persoane, dar la cererea şi în interesul inculpatei Udrea Elena Gabriela, fiind folosiţi pentru a achita cheltuieli ale Partidului Democrat Liberal, şi în special ale Organizaţiei Bucureşti a cărei preşedintă era aceasta, fie în patrimoniul lui Rudel Obreja pentru a acoperi creditul bancar acordat de la BRD tot la insistenţa şi cu contribuţia inculpatei", se spune în motivare.

În plus, toate deciziile erau luate de Udrea, deși ea îşi delegase dreptul de semnătură, figurând doar pe foarte puţine acte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.