Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură după lovitură pentru Ponta. Ce face Dragnea cu toți colaboratorii și partizanii săi

dragnea ponta

Până la  finalul acestei luni,   Liviu Dragnea  așteaptă  listele cu propunerile de candidați din partea filialelor din teritoriu.  Deși a anunțat  că nu  va  interveni  și nu va  parașuta oameni de la centru,   semnalul    dat de liderul PSD a    fost receptat  cum se   cuvine de  către liderii de organizații.   Sub pretextul   reîmprospătării  viitoarei grniaturi de parlamentari, social-democrații aflați pe indexul președintelui PSD nu se   regăsesc   printre listele de candidați.

Iar pe indexul lui Dragnea se  regăsesc  în special foștii colaboratori și  susținătorii fostului lider de partid, Victor Ponta. Deși în cazul  acestuia, Dragnea  a  dat  asigurări  că nici nu se pune problema ca Ponta să nu figureze  pe un loc eligibil pe listele  de la Gorj. Nu același  lucru  se întâmplă  cu  foștii miniștri ai acestuia, Nicu  Bănicioiu  și  Eugen  Teodorovici. Potrivit unor surse  din PSD cei doi nu se  vor  regăsi pe listele niciunei  filiale  județene  din teritoriu.

Singurul fost ministru  apropiat de  Ponta  care și-a  asigurat un  loc eligibil este  deputata Rovana Plumb. Ea  deschide  lista  pentru  Camera  Deputaților  întocmită de social-democrații din Argeș,  ne-au precizat sursele citate.

În schimb, Victor Ponta  primește  o lovitură  chiar în fieful unde va  face  campanie la parlamentare. Principalul lui  susținător de ani buni, Ion Călinoiu  vroia un loc eligibil  pe lista pentru  Senat.  A mers  chiar și la București pentru a se  asigura că Dragnea nu-i poartă pică  în vreun fel și  nu va   pune  bețe în  roată  aspirațiilor sale de parlamentar. Nici nu  a  fost nevoie de intervenția directă a  șefului din Kisellef. Liderul PSD  Gorj, Florin Cârciumaru a preferat  să-i șteargă numele și să-l susțină pe  fostul ministru al Cercetării, Mihnea Costoiu,  ne-au dezvăluit  sursele citate.  Costoiu este  cunoscut, în partid  și în afara lui,  ca  fiind protejatul Ecaterinei Andronescu. Ca  pretext pentru  trecerea lui Călinoiu pe linie  moartă au fost invocate  problemele  acestuia cu ANI. Conform acelorași surse,  tot Dragnea   ar  fi fost cel care a zis nu  susținerii lui Călinoiu pentru președinția Consiliului Județean, deși la acea vreme,  filiala PSD de  Gorj susținea această idee.

Probleme similare cu  găsirea   unui loc eligibil pe listele PSD le au   și alți  colaboratori ai  lui Victor  Ponta. Intrați în atenția DNA, Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, fiul  fostului șef de CJ  Prahova, nu ar prinde vreun loc pe listele  cu candidați ale acestei filiale.

Totul se va  tranșa  oricum la centru în cadrul  unui viitor CEX  al PSD. Liviu Dragnea  a avertizat însă că nu va semna listele pentru alegerile parlamentare fără să discute despre fiecare candidat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.