Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ dură din partea RADET: se vrea MAJORAREA gigacaloriei cu 32%

radetAnaliza

Lovitură din partea RADET!  Regia solicită majorarea gigacaloriei cu 32%, într-o încercare de a-şi rezolva problemele financiare. Practic, gigacaloria ar urma să fie 398 de lei în loc de 341 de lei, potrivit Digi 24.

Cererea regiei va fi discutată în şedinţa de Consiliu General de săptămâna viitoare. Dacă aleşii îşi vor da acordul pentru majorarea tarifului, proiectul va merge apoi pentru avizarea finală la ANRE.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI: Cine va fi noul ambasador al SUA în România (presă)

Ultima oară când gigacaloria s-a scumpit în Bucureşti a fost în 2011.

Sorin Chiriță, administratorul RADET din partea PMB, susţine că este vorba despre o majorare tehnică, pentru echilibrarea costurilor de producție. El a dat asigurări că la nivelul consumatorului nu se va resimți scumpirea gigacaloriei, pentru că fie se va majora subvenția suportată de Primărie, fie, dacă se va aproba, se va aplica un proiect de lege depus la Parlament prin care TVA-ul în acest caz va fi micșorat la 5 la sută. Sorin Chiriță spune că această măsură - scumpirea gigacaloriei - la pachet cu creșterea subvenției, este în interesul unui București cât mai curat. Centralele de apartament poluează, iar dacă fiecare consumator și-ar pune centrale de apartament, rezultatul ar fi catastrofal pentru mediu.

Citeşte şi: România, pe punctul de a REFACE harta ţării. Referendum pentru REDENUMIREA unui judeţ IMPORTANT

În cazul în care Primăria Capitalei va decide să suporte şi majorarea, va trebui să aloce încă 150 de milioane de lei pentru subvenţie, pe lângă cele 570 de milioane date anul acesta.

La sfârșitul lunii trecute, Parlamentul a fost convocat în sesiune extraordinară, pentru a adopta un proiect de lege prin care ELCEN să treacă în subordinea Primăriei Capitalei și să fuzioneze cu RADET, astfel încât să se rezolve problema încălzirii din Bucureşti. Proiectul nu a fost adoptat, pentru că nu a existat cvorumul necesar pentru a se ține ședința Parlamentului.

Citeşte şi: 'LOVITURA' lui Macron pentru Iohannis după vizita în România. Ce a postat preşedintele francez pe Twitter .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.