Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru antreprenorul Podului de la Brăila: CNAIR, prima victorie în instanță într-un un proces cu miză de 85 milioane de lei

raducu popa
podul peste dunare de la braila

CNAIR a câștigat în primă instanță procesul cu antreprenorul obiectivului “Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”, instanța de judecată constatând neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către antreprenor și dreptul CNAIR, în calitate de beneficiar, de a pretinde penalități în cuantum de 85,12 milioane de lei pentru 903 zile de întârzieri.

„Tribunalul București a pronunțat (vineri, 4 ianuarie – n.r.) soluția în primă instanță în dosarul nr. 298/3/2022, format ca urmare a formulării cererii de chemare în judecată de către Antreprenor în raport cu Revendicarea Beneficiarului (CNAIR) nr. 6, soluționată de Inginer în favoarea Companiei.

În esență, revendicarea privește solicitarea de către Beneficiar a penalităților de întârziere ca urmare a neîndeplinirii de către Antreprenor a obligațiilor ce îi reveneau în ceea ce privește termenul asumat în activitatea de proiectare, prin nepredarea unor documentații de proiectare conforme Contractului (Cerințelor Beneficiarului și Studiului de Fezabilitate)”, au explicat reprezentanții CNAIR pentru economica.net.

Acesta nu este însă singurul „meci” în instanțe dintre CNAIR și antreprenorul mega-podului de la Brăila.

În noiembrie 2022, Curtea de Apel București constata că antreprenorul era îndreptățit la o extensie de 193 de zile și despădubiri de circa 29 milioane de lei.

Chiar și așa, la momentul respectiv, scorul era de 9 la 1 pentru CNAIR, în „meciurile” din instanțe contra antreprenorului, precizau atunci reprezentanții de la Drumuri.

Podul peste Dunăre de la Brăila – cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Uniunea Europeană şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră – a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.

Valoarea iniţială a proiectului a fost de 1,996 miliarde de lei, fără TVA, fonduri externe nerambursabile, iar constructorul este Asocierea Astaldi/WeBuild – IHI Infrastructure System Co. Ltd.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.