Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură dură pentru economia Rusiei: cel mai mare comerciant independent de petrol din lume oprește comerțul cu Moscova

SteelGruru
petrol

Vitol Group, cel mai mare comerciant independent de petrol din lume, intenționează să oprească complet comerțul cu petrol și produse petroliere fabricate în Rusia până la sfârșitul anului 2022, informează Bloomberg.

Volumul petrolului rusesc achiziționat de Vitol "va scădea semnificativ în al doilea trimestru, cu o reducere a obligațiilor contractuale curente". Compania intenționează să oprească comercializarea țițeiului și a produselor petroliere și "ne așteptăm ca acest lucru să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022", a declarat un purtător de cuvânt al Vitol.

Firma cu sediul la Geneva a confirmat că nu va încheia noi acorduri cu petrolul și produsele petroliere rusești. După invazia rusă din Ucraina, compania subliniază că achizițiile sale au făcut parte din contractele preexistente.

Uniunea Europeană a oferit Ucrainei sprijin economic, financiar, politic și militar, a aplicat patru pachete de sancțiuni economice grele împotriva Rusiei și s-a pregătit pentru introducerea unui al cincilea pachet de măsuri restrictive menite să limiteze capacitatea lui Putin de a-și finanța mașina de război.

Vezi și: Franța lovește puternic oligarhii din Rusia: au imobilizat bunuri de peste 23 de miliarde de euro

În același timp, în acest moment, țările UE nu au reușit să ajungă la un acord privind interzicerea completă a importurilor de petrol și gaze rusești, ceea ce aduce regimului Putin aproximativ un miliard de euro zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.