Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură DURĂ pentru Nicolas Sarkozy. Procurorii vor JUDECAREA lui pentru corupţie şi trafic de influenţă

Nicolas Sarkozy on visit in Bordeaux

Procuratura Naţională Financiară din Franţa a cerut ca fostul preşedinte al ţării, Nicolas Sarkozy, să fie judecat pentru corupţie, trafic de influenţă şi violarea secretului profesional în scandalul interceptărilor, a relatat sâmbătă cotidianul Le Parisien, citat de EFE.

Citeşte şi: Mihai Tudose, reacţie după întâlnirea cu delegaţia SUA. Ce a discutat premierul cu congresmanul Turner şi ambasadorul Hans Klemm

Procuratura, a cărei solicitare urmează să fie validată de judecătorii de instrucţie, a cerut în această săptămână trimiterea în judecată a avocatului lui Sarkozy, Thierry Herzog, şi a fostului magistrat Gilbert Azibert. 

Ancheta s-a încheiat în 2016, însă mai multe recursuri au crescut durata procesului. 

În iulie 2014, Sarkozy a fost inculpat în acelaşi caz pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi ascunderea violării secretului profesional, potrivit AGERPRES.

Magistraţii i-au urmărit apelurile telefonice pe fondul suspiciunilor că ar fi primit finanţări de la regimul libian al lui Moammar Ghadafi în timpul campaniei electorale din 2007 în urma căreia Sarkozy a devenit preşedinte.

Citeşte şi: Ludovic Orban, atac FĂRĂ PRECEDENT la Avocatul Poporului: 'Sluga care şterge pantofii PSD'

Din întâmplare, între aceste înregistrări s-au descoperit convorbiri între fostul preşedinte francez şi avocatul său din care se deducea că încercau să obţină, prin intermediul lui Azibert, informaţii secrete dintr-un alt dosar în care se ancheta dacă Liliane Bettencourt, moştenitoarea imperiului de cosmetice L'Oréal, i-ar fi finanţat ilegal campania din 2012. 

Unele dintre aceste convorbiri telefonice au fost transcrise şi publicate în presă, iar din ele se subînţelegea că Sarkozy era dispus să-l ajute pe judecătorul Azibert să obţină un post în Monaco în schimbul influenţării de către acesta a deciziei Tribunalului Suprem în cazul Bettencourt. 

În martie 2016, Tribunalul Suprem a validat în sentinţă definitivă cvasitotalitatea interceptărilor convorbirilor fostului preşedinte, pe baza cărora procuratura îşi instrumentează cazul, ceea ce lasă deschisă calea spre un posibil proces.

Citeşte şi: CUTREMUR în această seară, în Buzău! Ce magnitudine a avut seismul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.