Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură GREA dată de modificarea Codului Fiscal: Zeci de mii de firme NU pot să majoreze salariile

fiscalitate

Anunţate cu surle şi trâmbiţe şi promiţând o adevărată revoluţie fiscală, modificările aduse de Guvern la Codul Fiscal fac primele 'victime'. Numai în primele 9 luni ale anului, peste 5.000 de societăți comerciale au intrat în insolvență, firme care NU AU VOIE, de altfel, să mărească salariile brute ale angajaţilor. Numărul total al angajaților care ar urma să fie afectaţi trece de 100.000 de salariați.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu tichetele de vacanţă în 2018. Directiva ministrului pentru instituţiile care nu au acordat tichete în 2017

Guvernul a pierdut din vedere faptul că unele societăți, cum sunt cele aflate în insolvență, chiar dacă ar vrea, nu au voie să majoreze salariile brute ale angajaților. Procedura nu este însă imposibilă, ci extrem de greoaie şi costisitoare, firmele insolvente fiind nevoite să obţină aprobări în adunarea creditorilor și de la judecătorul sindic.

Singurele societăți în insolvență care mai pot aproba creșteri salariale sunt cele care se află în procedura inițială de observație sau dacă nu li s-a ridicat încă dreptul de administrare.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Oana Iacob, spune că abia de acum Guvernul va analiza situația în care se află acești angajați, potrivit Realitatea.net. Iar numărul oamenilor care ar urma să cadă 'victime' nu este deloc de neglijat: aproximativ o sută de mii.

Numărul societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate intrate în insolvență a crescut în primele opt luni din acest an cu 5,55%, comparativ cu perioada similară din 2016, la 5.758 de unități, reiese din datele publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele mai multe firme și PFA-uri în insolvență sunt din București, respectiv 1.228, în creștere cu 10,33% comparativ cu ianuarie — august 2016, Capitala fiind urmată de județul Iași, cu 352 (+6,67%), și de Bihor, cu 319 cazuri (-15,83%).

Citeşte şi: Surpriză TOTALĂ pregătită de Guvern. Ce angajaţi pot primi sporuri de până la 75% la salariu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.