Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură GREA încasată de DNA în instanță: Baron local, ACHITAT / MOTIVARE

justitie secret

Curtea de Apel Alba Iulia arată, în motivarea achitării fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, pentru tentativă la abuz în serviciu, privind repartizarea unei locuinţe, că este „chiar absurd” să se creadă că edilul trebuia să se substituie atribuţiilor funcţionarilor din subordine.

Deputatul AMENINŢAT cu plângere penală de PMP, primele explicaţii: 'Nu mi-a dat nimeni nimic'

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, achitat de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia de abuz în serviciu în forma tentativei în dosarul "Apartamentul", unde a fost acuzat de atribuirea ilegală a unei locuinţe, nu a avut nicio atribuţie în materia procedurii de închiriere şi de vânzare a locuinţelor din fondul locativ de stat, cu excepţia celei de a "asigura măsurile necesare pentru luarea în evidenţă a solicitărilor primite şi analizarea acestora în comisiile sociale", potrivit motivării instanţei date luni publicităţii, informează Agerpres

CA Alba Iulia a reţinut că în privinţa fostului primar al municipiului Bacău nu au fost întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu în forma tentativei, sub aspectul laturii obiective şi subiective. 

Instanţa a constatat că, potrivit prevederilor legale, în materia procedurii de închiriere şi de vânzare a locuinţelor din fondul locativ de stat, primarul nu are nicio atribuţie, cu excepţia celei de a "asigura măsurile necesare pentru luarea în evidenţă a solicitărilor primite şi analizarea acestora în comisiile sociale". 

Conform sursei citate, tot ceea ce a întreprins Romeo Stavarache în calitate de primar, "prin organizarea şedinţelor de audienţe s-a subsumat acestei obligaţii legale şi nu a depăşit cadrul ei". 

Potrivit motivării, "celelalte aspecte, constând în întocmirea de note interne şi semnarea ca aprobare a documentelor interne de către primar sau în numele său, s-au dovedit a avea o conotaţie pur organizatorică, de a asigura fluxul documentelor între compartimentele funcţionale care compun aparatul de specialitate al primarului şi fără a avea caracter de act decizional".

Consultant american, raport EXPLOZIV: SRI, rol important în conducerea procurorilor anticorupție

Instanţa a reţinut că "nu s-a făcut dovada" că fostul primar a acţionat "cu intenţie, directă sau indirectă, în cunoştinţă de cauză, în scopul de a frauda procedura de închiriere şi de vânzare a locuinţei", cu consecinţa producerii unei pagube patrimoniului Primăriei Bacău. 

"În consecinţă, Curtea de Apel reţine că în cauză, în privinţa inculpatului S.R., nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu în forma tentativei, sub aspectul laturii obiective şi subiective, concluzie care justifică achitarea, în temeiul art. 16 lit. b Cod de Procedură Penală", se mai arată în motivarea publicată pe Portalul de Jurisprudenţă Românească. 

Fostul primar al municipiului Bacău, Romeo Stavarache, a fost achitat în aprilie de CA Alba Iulia în dosarul "Apartamentul", în care a fost judecat pentru tentativă de abuz în serviciu, după ce a fost acuzat de atribuirea ilegală a unui apartament. 

În octombrie 2015, Stavarache a fost condamnat, în primă instanţă, de Tribunalul Bacău, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de tentativă de abuz în serviciu stipulată într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente. 

Dosarul a ajuns în apel la Alba Iulia prin strămutare, la cererea lui Romeo Stavarache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.