Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURĂ în Brazilia: Ce s-a DECIS în privința fostului președinte acuzat de corupție

outerboundaries.weebly.com
brazilia

Comisia parlamentară însărcinată să studieze punerea sub acuzare a preşedintelui Braziliei pentru corupţie pasivă a votat joi împotriva unui proces care l-ar costa mandatul pe Michel Temer, luându-l prin surprindere pe raportorul său, relatează AFP.

Fără carcater obligatoriu, votul Comisiei Constituţie şi Justiţie (CCJ), 40 la 25, a avut loc înainte ca deputaţii să ia în următoarele zile o decizie finală în şedinţă plenară.

Citește și: Condamnat la aproape 10 ani de PUȘCĂRIE, un fost președinte anunță că va candida la prezidențiale

Luni, raportorul comisiei, Sergio Zveiter, a emis un aviz favorabil punerii sub acuzare a şefului statului. "Dispunem de dovezi serioase şi suficiente" pentru a aproba punerea sub acuzare, a afirmat el.

Suspansul în legătură cu soarta lui Michel Temer, care a obţinut puţină marjă de manevră, rămâne, prin urmare, deplin.

Pentru ca procedura să îşi urmeze cursul, două treimi dintre deputaţi trebuie să aprobe trimiterea punerii sub acuzare către Curtea Supremă care va decide dacă preşedintele trebuie să fie inculpat.

În cazul inculpării, el va fi înlăturat de la putere pentru şase luni.

Ar fi a doua schimbare brutală a conducerii Braziliei în aproape un an, după destituirea pentru cosmetizarea conturilor publice a Dilmei Rousseff al cărei vicepreşedinte a fost Michel Temer.

Şeful statului se află în plină furtună politică după ce a fost dezvăluită, în urmă cu trei luni, o înregistrare în care părea că îşi dă acordul pentru a cumpăra tăcerea unui fost deputat aflat în prezent în detenţie, anunță Agerpres.

Citește și: Statul Islamic revendică și atentatele eșuate: Anunț despre Paris și Bruxelles

Între timp, apelurile la demisie s-au înmulţit, dar Michel Temer s-a arătat imperturbabil şi hotărât să rămână la putere, în pofida unei cote de popularitate care a scăzut la 7%.

Preşedintele este acuzat că a fost destinatarul a 500.000 de reali (circa 133.000 de euro) ca plată din partea gigantului din industria cărnii JBS, după ce unul dintre colaboratori săi apropiaţi a fost filmat în timp ce primea o valiză plină cu bancnote.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.