Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în dosarul ICA: Terenurile ICA- ipotecate de Dan Voiculescu pentru finanțarea trustului media

justitie

Lovitură de teatru în dosarul "ICA -prejudiciu 60 de milioane de euro": Dan VOICULESCU  ar fi IPOTECAT terenurile ICA, iar cu banii - în total, circa 40 de milioane euro - a FINANȚAT trustul media, a declarat , azi, în instanță, fostul director general al GRIVCO SA, Sorin Pantiș, coinculpat și condamnat la 6 ani închisoare de instanța de fond, relatează Romania Libera.

Sorin Pantiș, care a venit azi din proprie iniţiativă pentru a da declaraţii, a declarat că Dan Voiculescu a luat credite bancare prin care a susținut afacerile sale din MEDIA , cu alte cuvinte nu pe cele de cercetare de la ICA, așa cum a susținut Dan Voiculescu. După Pantiș, instanța continuă judecarea cu audierea inculpatului Sandu Jean Cătălin, reprezentant al ADS în Adunarea generală a Acționarilor ICA, condamnat de prima instanță pentru subevaluarea patrimoniului ICA.

****

Astăzi cei doi judecători îi vor audia pe Vlad Nicolae Săvulescu și Jean -Cătălin Sandu, doi complici care la faza de fond a dosarului au primit 6 ani cu executare – cei doi ar fi avut un rol cheie în privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Voiculescu a fost condamnat inițial la 5 ani de închisoare, dar procurorii DNA au declarat apel și au cerut o pedeapsă de 12 ani.

După ce la termenul din 7 iulie a fost audiat Dan Voiculescu și mai mulți complici din dosar „printre care nutriționistul Gheorghe Mencinicopshi și fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, astăzi vor fi audiați ultimii doi inculpați.

Săvulescu a fost director al Direcției Privatizare- Concesionare a Administrației Domeniilor Statului (ADS). Sandu a fost administrator ( 2 0 0 2 – 2005) al societății Benefica (firmă din grupul Grivco), director (2001- 2005) al Direcției Juridice din cadrul ADS, membru AGA al ICA, secretar executiv al PC (fost PUR) și vice președinte al AVAS. Procurorii DNA arată că cei doi au faclitat adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco, a pachetului de acţiuni ICA deținut de ADS, la un preț de 75,5 de ori mai mic față de valoarea comercială.

Potrivit DNA prejudiciul este uriaș: Pachetul de acţiuni a fost achiziţionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reală ar fi fost de 7.900.929 de euro. Ei susțin că miza privatizării a fost zestrea imobiliară a Institutului, terenul în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa. Prejudiciul total adus statului ar fi așadar de 60.482.615 de euro.

La ultimul termen de judecată, președintele completului, Camelia Bogdan, a atras atenția că astăzi se va pronunța pe solicitările de probatorii suplimentare. Ea a cerut avocaților ca cererile să fie depuse în scris până săptămâna trecută, pentru a le putea studia. Tot astăzi se va lua în discuție contestațiile cu privire la măsurile asiguratorii decise de instanță. Cel mai afectat de aceste măsuri este Dan Voiculescu: un imobil (teren + construcții) ridicat pe suprafața de 36.676,79 metri pătrați și mai multe acțiuni donate de politician, în 2006, celor două fete. Este vorba de 76,5% din acțiunile Grivco SA (5.634 acțiuni- 39,125%- donate Cameliei și 5.382 acțiuni -37,375% – donate Corinei) și 92, 240% din acțiunile Companiei de Cercetări Aplicative și Investiții (9.974.861 acțiuni -46,204775% – donate Cameliei și de 9.947.862 acțiuni -46,204775% – donate Corinei). Instanța a pus sechestru asigurator și la alți inculpați, relatează evz.ro

Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, dar procurorii DNA au declarat apel și au cerut pedeapsa maximă: 12 ani. Politicianul cere achitarea. Întrebat dacă îi este frică de închisoare, Dan Voiculescu a răspuns: „Pe 4 august nu se poate, dar nu îmi e frică de închisoare”, mai relatează publicația citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.