Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în Parlament: 16 deputați greci au fost inculpați

grecia greva



Cel de-al 16-lea deputat inculpat, Artémis Mattheopoulos, este partenerul de viaţă al fiicei şefului partidului Nikos Michaloliakos, căruia i se alătură prin urmare în arest preventiv, potrivit unei surse judiciare.

Opt deputaţi sau foşti deputaţi ai partidului Zori Aurii aşteaptă acum în închisoare un eventual proces care nu va avea loc până în 2015. Ceilalţi sunt sub control judiciar.

Magistraţii au încheiat luni, odată cu audierea lui Artémis Mattheopoulos, un al doilea val de inculpări împotriva aleşilor partidului Zori Aurii după lansarea, în septembrie, a unei ofensive judiciare ca reacţie la asasinarea unui muzician antifascist de către un membru al acestui partid într-o suburbie a Atenei.

În cursul celui de-al doilea val de procese, Eleni Zaroulia, deputată şi soţia lui Nikos Michaloliakos, a fost inculpată miercurea trecută pentru '' conducere şi participare la o organizaţie criminală''. Judecătorii vor tranşa în curând o eventuală plasare a lor în arest preventiv.

Înfiinţat în anii '80, partidul Zori Aurii a acţionat mult timp ca o grupare semiclandestină ce beneficia de o cvasiimpunitate din partea autorităţilor înainte de a deveni partid şi de a intra în Parlament la ultimele alegeri legislative, care au avut loc în 2012, în momentul culminant al crizei datoriei.

Partidul a avut 18 aleşi, dintre care doi au demisionat între timp. El a ajuns pe locul al treilea la recentele alegeri europene.

sursa:agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.