Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură în plin pentru China - O țară europeană acuză Beijingul de GENOCID

www.thegospelcoalition.org
genocide

Parlamentul Olandei a votat joi o moţiune fără caracter obligatoriu care afirmă că tratamentul aplicat minorităţii uigure din China este echivalent cu un genocid, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Canada a adoptat deja săptămâna aceasta o rezoluţie similară, dar Olanda este prima ţară europeană care se pronunţă în aceşti termeni.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

"În China are loc un genocid împotriva minorităţii uigure", afirmă moţiunea parlamentară olandeză, fără a acuza însă direct guvernul de la Beijing.

Documentul consemnează însă că acţiunile autorităţilor chineze, cum ar fi "măsurile cu scopul de a împiedica natalitatea" şi existenţa unor "lagăre de pedeapsă", intră sub incidenţa Rezoluţiei 260 a Organizaţiei Naţiunilor Unite, cunoscută drept Convenţia împotriva genocidului.

Partidul conservator VVD al premierului Mark Rutte a votat împotriva rezoluţiei, care nu impune guvernului nicio acţiune. Un purtător de cuvânt al executivului a declarat că va răspunde moţiunii mai târziu în cursul zilei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.