Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LOVITURA instanței pentru șoferul lui Emil Boc - Magistrații, sentință definitivă în dosarul angajării ILEGALE la Romatsa

Inquam Photos / Octav Ganea
emil boc

Lovitură dură pentru fostul șofer al lui Emil Boc, Marius Buzea. Acesta a pierdut definitiv procesul cu Romatsa, unde a fost angajat ilegal.

"Conform unui raport al Corpului de Control al Guvernului, Marius Buzea a fost angajat în 2011 ca inspector şi expert în servicii de trafic aerian. La momentul respectiv, învestirea sa a primit avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, deşi era obligatorie competenţa directorului regiei.

Ulterior, a fost sesizat Parchetul, ocazie cu care s-a constatat angajarea la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari. Marius Buzea s-a încadrat perfect în categoriile enumerate. A lucrat ca şofer al lui Emil Boc, când acesta deţinea funcţia de premier, căruia i-a fost chiar şi consilier.

La Romatsa, Marius Buzea a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10 %, ulterior majorat la 11.777 lei, după ce a ajuns în funcţia de Expert I, în condiţiile în care alţi angajaţi cu experienţă de 3-15 ani avea o remuneraţie mai mică. Conform datelor de la Guvern, ca angajat al Romatsa, fostul şofer al primarului din Cluj - Napoca nu a avut, din păcate pentru el, câştig de cauză.

Citește și: Acuzație NĂUCITOARE: Dragnea și PSD au ascuns faptul că au plătit datoria externă din fonduri europene

“Admite acţiunea. Anulează contractul individual de muncă nr. 465/01.03.2011 şi actele adiţionale din 29.04.2011, din 16.05.2012, din 01.12.2012, din 01.06.2013, din 21.05.2014, din 01.03.2015, din 01.09.2015, din 01.10.2015. Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată”, a fost, în primă fază, decizia magistraţilor.

Marius Buzea nu a abandonat, însă, lupta şi a făcut apel la Tribunalul Bucureşti. Iar, pe 31 octombrie, magistraţii au dat verdictul.

“Respinge apelul ca nefondat. Definitivă”, au hotărât judecătorii", scrie gazetadecluj.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.