Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitura lui Liviu Dragnea: Cum evită PSD consultările PNL și UNPR

sah

PNL și apoi UNPR au anunțat, public, că își doresc consultări cu partidele parlamentare pe tema noului Cod Fiscal. Documentul votat inițial de Parlament cu sprijin aproape unanim a fost întors de președintele Klaus Iohannis pentru reexaminare pe motiv de oportunitate.

Paradoxal, cei mai mulți dintre cei care au fost de acord cu propunerea de Cod Fiscal făcută de Guvernul Victor Ponta și-au schimbat radical opțiunea după gestul președintelui Iohannis. Astfel, PNL și UNPR, alături de UDRM, au construit o majoritate ad-hoc care a pus PSD în minoritate.

Citește și: Dragnea, raspuns pentru UNPR si PNL. Ce accepta si ce NU accepta PSD

În acest stadiu, după anunțurile publice ale PNL și, mai ales, UNPR, privind negocierile pe Codul Fiscal, reacția PSD a fost una foarte dură: șeful coaliției guvernamentale este Liviu Dragnea și nu se va face nimic fără acordul lui săgeți, susținea într-un furibund atac public un apropiat al președintelui PSD, Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct.

Citește și: Gabriel Oprea pus la punct de PSD: Şeful Coaliţiei e Dragnea şi el va decide cum e cu Codul Fiscal

La doar câteva ore diferență a urmat un comunicat oficial asumat de Liviu Dragnea care a mai îndulcit tonul discursului social-democraților, dar, în esență, avertismentul era același. Nuanța însă, de această dată, e una foarte importantă - PSD este de acord cu orice tip de negociere pe Codul Fiscal și va fi reprezentat la aceste negocieri chiar de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Vezi şi: UNPR anunță negocieri. Discuții informale cu PNL

Ce ne spune, practic, Dragnea? Că PSD nu dorește negocieri politice, ci doar ajustări din punct de vedere tehnic. Adică, în timp ce PNL și UNPR anunță, prin cei mai înalți reprezentanți ai lor, Alina Gorghiu, Vasile Blaga și Gabriel Oprea, că doresc negocieri politice, social-democrații mimează dialogul, trimițându-l la bătaie pe ministrul Finanțelor care, din punct de vedere politic, nu reprezintă nimic (Eugen Teodorovici este simplu membru al PSD, neavând funcție în partid, așa că nu poate lua o decizie politică).

Citeşte şi: Oprea dă semnalul final al ruperii frontului

În aceste condiții este foarte clar că PSD-ul lui Liviu Dragnea va marșa pe imagine și va da vina pe președintele Iohannis, pe PNL și chiar și pe aliații de la UNPR că taxele și impozitele nu pot fi scăzute, deși guvernul dorește acest lucru.

”În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal.”, spune Dragnea AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.