Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lovitură mare dată pe piaţă de către Coca Cola: Tranzacţie de sute de milioane de dolari

coca cola

Grupul american Coca-Cola Co și cel mai mare îmbuteliator al său, compania mexicană Coca-Cola Femsa, au anunțat   că au ajuns la un acord pentru preluarea diviziei de băuturi de soia a grupului anglo-olandez Unilever pentru aproximativ 575 milioane de dolari, în condițiile în care cel mai mare producător de băuturi răcoritoare își extinde portofoliul de băuturi sănătoase și non-acidulate, transmite Reuters.

Citeşte şi: Marian Vanghelie e DISPERAT: Cel care l-a turnat a recunoscut tot ce i-a dat primarului

Divizia AdeS a Unilever este renumită pentru băuturile sale pe bază de lapte de soia și sucuri de fructe și în 2015 a vândut 56,2 milioane lăzi și a realizat o cifră de afaceri de 284 milioane de dolari. Înființată în 1988 în Argentina, băuturile AdeS sunt vândute în Brazilia, Mexico, Argentina, Uruguay, Paraguay, Bolivia, Chile și Columbia. În ultimii ani, Coca-Cola a făcut investiții pentru a-și majora portofoliul de băuturi non-acidulate și a se extinde dincolo de America de Nord, cea mai mare piață a sa, unde vânzările de răcoritoare au scăzut ca urmare a modificării preferințelor consumatorilor spre băuturile mai sănătoase. Pentru Unilever această tranzacție este ultima dintr-un șir de vânzări de operațiuni din domeniul alimentar pentru a se concentra pe produsele de îngrijire personală care oferă marje de profit și perspective de creștere mai mari.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: 'Am un dosar cu Cătălin Predoiu! Dacă mă mai atacă, îl folosesc!'

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, este prezent în România unde deține trei fabrici de îmbuteliere la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.